Puljanka Vanja Andriollo dobitnica priznanja Ponos Hrvatske

0
Boris Miletić i Vanja Andriollo
Boris Miletić i Vanja Andriollo

„Ponosna sam na priznanje koje sam dobila i koje zaslužujem“, s razlogom smatra 74-godišnja Vanja Andriollo iz Pule, koju je 28. veljače primio pulski gradonačelnik Boris Miletić. Naime, Osmijeh, kako je zovu, svojom je hrabrošću, energijom i pozitivnošću nedavno nagrađena prestižnom nagradom „Ponos Hrvatske“.

„Na lijep način obilježili ste naš grad, vi ste pozitivan primjer kako je čovjek za sve spreman, ne treba se prestati boriti, i nikad u životu nije kasno za nešto novo započeti“, rekao je tom prigodom Miletić istaknuvši da se ova pozitivna žena borbena duha nije libila u poznijim godinama upisati studij pisanja na Cambridgeu, a koristi i Facebook i Twitteru.

Uz čestitke na nagradi i želje za puno zdravlja, Miletić joj je uz cvijeće, poklonio sliku anđela.

Vanji Andriollo su prije četiri i pol godine dijagnosticirali rak koji je pobijedila – plesom. Naime, kako kaže, davali su joj samo šest mjeseci života no ona je nakon operacije odbila zračenje i borila se protiv bolesti onim što najviše voli, plesom. „Devet godina plešem i ovog vikenda sam u Puli na salsa festivalu, a trenutno živim u Londonu gdje mi je sin“, kaže Andriollo koja i piše knjigu na engleskom koju će posvetiti pokojnom suprugu. „On mi je dao nadu da živim, a ples mi je u 90 posto u tome i pomogao“, kaže ova bizera žena.

Veli kako svakodnevno od pet do osam kilometara šeće uz Temzu i pohađa školu na dvije lokacije. Jede zdravo i sluša svoje tijelo, svoj instinkt te živim prvenstveno za sebe i nikad ne kuka. Smatra kako je kukanje bolest.

Ima četvero djece, pet unuka i četiri praunuka, ali ih ne opterećuje svojom bolešću. „Živim za sebe. Odselila sam se od sina i njegove supruge. Živim i radim u jednoj obitelji u kojoj brinem o osobi s Down sindromom, studiram i uživam u plesu“, kaže Andriollo koja ističe kako unatoč tome što je trenutno nastanjena u Londonu, a nekad je živjela i u Australiji, uvijek je duhom u Puli koju smatra svojim domom.

„U životu treba imati cilj, ljubav nema dobnih granica, treba učiti jezike…“, tek su neki od savjeta ove duhovite, pozitivne i vitalne, borbene žene. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa