Ladonja: Ne mogu iz letargije izvući Istru oni koji su je letargičnom i učinili

0
Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio
Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio

"Kako je moguće da istarska vladajuća stranka u obmanjivanju građana Istre ide toliko daleko da osim potpune bezidejnosti i neoriginalnosti smatraju kako je kandidat za župana IDS-a Valter Flego nova snaga i novo lice koje će donijeti promjene u Istri?", pitanje je koje su Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio postavili 28. veljače na konferenciji za medije i podsjetili da je to "novo lice i nova snaga" već deset godina na vlasti u Buzetu, gradu u kojem politički rezultati pod dirigentskom palicom dotičnog kandidata i nisu reprezentativni.

Kako su naveli na Ladonjinoj konferenciji za medije, prema nedavnim novinskim napisima, koje nitko nije demantirao, u Buzetu nezaposlenost konstantno raste, naime prema podacima koje navode, u prosincu 2012. brojka od 240 nezaposlenih Buzećana predstavlja povećanje nezaposlenosti od 260 posto.

"Usporedno s rastom nezaposlenosti proračun grada Buzeta je umanjen 10 milijuna kuna u odnosu na 2007. godinu. Za 2013. godinu usvojen je proračun u iznosu od oko 38 milijuna kuna, što je gotovo jednako proračunu iz daleke 2005. godine. Buzetska gradska vlast je na čelu s aktualnim IDS-ovim kandidatom za župana, od 48 usvojenih točaka projekata davne 2007. godine,  do početka ove godine započela s realizacijom samo njih desetak, pa se s razlogom pitamo o kojoj novoj snazi IDS s  toliko entuzijazma govori?", zanima Miletića i Privilegia

Ladonja navodi kako je zanimljivo kako se pojavom plakata za novi rotor u Puli, dva mjeseca prije izbora „u paketu“ pojavljuju i jumbo plakati Valtera Flega. "Osim stiliziranog Obaminog  plagijata slova „O“ u logotipu, za koje pretpostavljamo da  simbolizira proračunske rupe, pitamo se na koji će način ovog puta građani Pule platiti tu kampanju?", navode Miletić i Privileggio.

Ladonji, kažu, imponira činjenica da smo svojim dosljednim radom postali glavna inspiracija IDS-u. "Osim blijede kopije Ladonjinih predizbora, IDS sve češće preuzima naše programske točke i načela koje pakiraju u svoju neoriginalnu ambalažu", poručuju iz Ladonje pozivajući se na Ladonjin natječaj „Imaš ideju“ koji je, kažu, nedavno u Puli poslužio kao inspiracija Borisu Miletiću.

Flego obećava novi pomorski terminal u Puli, također Ladonjin prijedlog predstavljen na županijskoj Skupštini 2010. godine, kojega je IDS odbacio, navode u Ladonji. "Istra bez redukcije vode – tema iz programa Valtera Flega o kojoj je Ladonja prva nakon dvadeset  godina inertnosti postavila pitanje u županijskoj Skupštini, te zatražila da se o njoj raspravlja još krajem 2012.godine, do današnjeg dana još nije stigla na dnevni red, što samo po sebi govori o tome koliko zaista IDS ima namjeru riješiti problem s vodom u Istri.

Obnovljivi izvori energije, također točka iz programa Valtera Flega, tema o kojoj najednom IDS i nakon afere Plomin ima originalan plan. Možemo tako nabrajati u beskonačnost jer je samo pitanje trenutka što će IDS od nas sljedeće preuzeti", poručuju iz Ladonje.

Iz Ladonje poručuju kako danas IDS sa svojim „novim snagama i novim licima „ kao što su Flego, Miletić, Sponza i ostali,  nisu ništa drugo osim blijede i neuvjerljive kopije svega onoga što Ladonja godinama zagovara. "Načina na koji je Plinio Cuccurin predstavljao svoj program još 2009. godine,tražeći maksimalno uključivanje građana , danas  kandidat za župana Valter Flego pokušava kopirati glumeći partecipativnu demokraciju u interakciji s građanima", mišljenja su.

"Smatramo da je vrijeme da se političari koji su nas u posljednjih dvadeset  godina vodili bezidejno gledajući isključivo vlastite interese maknu definitivno s političke scene. Građani ih zaista mole da im ne nude više ništa, neka se ugledaju na Jakovčića i neka se jednostavno maknu. Imali su svoje vrijeme i svoje prilike gdje su dokazali što mogu i što znaju. Rezultate njihove politike i njihove obećane zemlje blagostanja sa nultom stopom nezaposlenosti, danas građani najbolje osjećaju", zaključili su  Ivo Uccio Miletić i Raoul Privileggio na medijskoj konferenciji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa