Škopac: Kajin laže, vodoopskrba Ravni nema veze s izgradnjom TE Plomin C

0
Radovi na izgradnji vodovoda Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni privode se kraju
Radovi na izgradnji vodovoda Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni privode se kraju

Na optužbe Damira Kajina izrečene u emisiji Nedjeljom u 2 HTV-a i u intervjuu objavljenom na jednom portalu, reagirali su iz tvrtke Vodovod Labin. Kajin je, naime, izjavio da je „IDS-ov direktor labinskog Vodovoda Dino Škopac s HEP-om potpisao ugovor o vodoopskrbi Ravni, kao jedan od projekata prijateljskog okruženja“.

„Radi se o laži Damira Kajina“, stoji u reagiranju tvtke Vodovod Labin. „Ne ulazeći u to da li se i zašto Damir Kajin zalaže za TE Plomin C na ugljen, svako povezivanje termoelektrane na ugljen s izgradnjom vodovoda Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni ne odgovara istini i uvreda je za građane tog dijela Općine Raša i Istre kao i tvrtke Vodovod Labin“.

U Vodovodu Labin tvrde da između njihove tvrtke i HEP-a nije potpisan nikakav ugovor za izgradnju vodovoda Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni, a sam projekt se 90 posto financira sredstvima Hrvatskih voda i 10 posto sredstvima Vodovoda Labin. Radove koji su pri samom kraju izvodi tvrtka Cesta Pula, sukladno provedenoj javnoj nabavi.

„Zašto se Damir Kajin u slučaju vodifikacije ovog dijela istarskog priobalja, kojeg mi od milja zovemo „azurna obala“, služi lažnim tvrdnjama, nije nam poznato, ali ga pozivamo da ubuduće informacije zatraži u Vodovodu Labin, a ne u nekoj od centrala u Zagrebu“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje direktor Vodovoda Labin, Dino Škopac. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa