Dani meda: Svi su se pripremili za dolazak predsjednika Josipovića

0
Ranko Anđelini, Ivo Josipović, Renato Krulčić i Damir Kajin
Ranko Anđelini, Ivo Josipović, Renato Krulčić i Damir Kajin

"Bilo bi dobro da nan prešidente dojde saki put kad pade snih, pak bi baren bilo učišćeno kako rabi", najčešći je komentar koji je kružio Pazinom prigodom dolaska predsjednika Republike Ive Josipovića u posjet Pazinu, odnosno 8. Danima meda.

Predsjednik Josipović, koji je ove godine i pokrovitelj manifestacije, se prilikom svog dolaska po službenom protokolu u pazinskoj Gradskoj vijećnici susreo s istarskim županom Ivanom Jakovčićem, pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem i ostalim dužnosnicima.

Dolazak predsjednika u istoj prostoriji okupio predstavnike svih političkih opcija

Dolazak predsjednika u Pazin nesvakidašnji je događaj koji je osim silnog osiguranja i policije na Danima meda okupio čitavu svitu bivših, sadašnjih i budućih političara. Predsjednika su u stopu pratili pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, Ranko Anđelini, predsjednik Udruge pčelara Lipa kao domaćin i buzetski gradonačelnik i kandidat za istarskog župana Valter Flego.

U jednom su se trenutku u istoj prostoriji našli i sadašnji župan Ivan Jakovčić, kandidati za župana Flego i Kajin, Ivan Herak, Marino Roce i mnogi drugi politički suradnici i protivnici. Krulčić, Josipović i Flego jedini su imali mednu žlicu oko vrata, ostalima med očito nije bio razlog dolaska ili bar ne prioritet.

Gradonačelnik Krulčić je prigodom otvaranja svima zaželio dobrodošlicu u Pazin. "Ovaj grad je po mnogočemu poznat, a ovih dana posebno po medu", kazao je.

Istarski župan Ivan Jakovčić čestitao je izlagačima na trudu. "Dani meda u Pazinu su reprezentativna manifestacija", kazao je Jakovčić. Župan je istaknuo uspješnost politike poljoprivrede temeljenu na malim proizvođačima. Izvornost i izvrsnost temelj su uspjeha Istre na tržištu, poručio je Jakovčić.

"Neobično mi je doći u Istru pokrivenu bijelom kapom snijega", primijetio je predsjednik Josipović na početku svog obraćanja. "Ponovo dolazim u sredinu u kojoj se puno i dobro radi", poručio je. Predsjednik je čestitao svim izlagačima i kazao kako oni mogu biti primjer drugima. "Siguran sam da će se jednako tako uspješno natjecati u okvirima Europske unije kao što to činite u Hrvatskoj", poručio je Josipović i proglasio Dane meda otvorenima.

Strpljivo i pažljivo obilazeći izlagače, predsjednik je srdačno pozdravio proizvođače i kušao pčelinje proizvode te s iskrenim interesom slušao o medu, matičnoj mliječi, tartufima i ostalim proizvodima.

Nakon obilaska štandova, predsjednik se, u pratnji domaćina, uputio prema pazinskoj Kavani gdje je popio kavu s građanima. U nastavku obilaska Pazina posjetio je tvrtku Kamen, a u popodnevnim satima posjetit će Bina Istru odnosno Tunel Učku, čime će završiti svoj boravak u Istri. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Susret u Gradskoj vijećnici
Susret u Gradskoj vijećnici
Brojni izlagači i posjetitelji u Spomen domu
Brojni izlagači i posjetitelji u Spomen domu
Po Spomen domu su izloženi dječji radovi
Po Spomen domu su izloženi dječji radovi
Flego, Josipović i Krulčić
Flego, Josipović i Krulčić
Kava s predsjednikom mogla se popiti u pazinskoj Kavani
Kava s predsjednikom mogla se popiti u pazinskoj Kavani

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa