HDZ: Prometni kažin je slika i prilika pulske gradske uprave

0
Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš
Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš

„Prometni kažin na ulicama Pule slika je i prilika pulske gradske uprave“, smatra predsjednik gradskog odbora HDZ-a Pule Zrinko Kajfeš. Prema njegovu mišljenju, kažin nije samu u prometu.

„Možda je to samo simbolika koju nam je gradonačelnik namijenio pred izbore - da je najprometniji ulaz i izlaz u Pulu upravo preko groblja. Kažin u građevinskim radovima koji se izvode na svim ulazima i izlazima u Pulu ,svakodnevnica su koja će nas do izbora svakodnevno veseliti. Očito su svjesni svog nerada tijekom četiri, odnosno osam godina, pa pokušavaju sakriti osam godina nerada iza šest mjeseci  bjesomučne predizborne kampanje“, izjavio je Kajfeš.

 Veli kako činjenica da rotor nije bio gotov prije osam godina kad su bila osigurana sredstva u Hrvatskim cestama, pokazuje ne snalažanje i neznanje gradske uprave ili pak namjerno opstruiranje projekta. „Tada je, naime, HDZ-ova vlada osigurala sredstva za rotor. U drugim gradovima sigurno se ne bi moglo dogoditi da se tri godine donosi urbanistički plan i da zbog toga investicija propadne kao što se redovito događa u Puli“, dodao je i napomenuo kako u Puli pred svake lokalne izbore gradska uprava provodi akciju „Svakog dana, maketa jedna.“

„Kako ne bi sve ostalo samo na maketama, neplanski započinju sa radovima na projektima koji nikad neće biti dovršeni, a sve te neuspjele i nedovršene projekte plaćaju građani Pule.  Primjer su zaobilaznica i starački domovi s prošlih izbora, a kanalizacija  i bazen sa pred prošlih izbora. Bolnica je već dvadeset godina pusto obećanje“, kaže Kajfeš.

Smatra kako postoje dva osnovna problema kojeg sadašnja uprava ne može riješiti. „Prvi je taj što oni nemaju strategiju, plan i program. Sve što rade rade stihijski, zbrda zdola, pa ako kao čorava kokoš,  ubodu nešto,  dobro, ali najčešće ubodu u prazno. To se najbolje vidi kroz činjenicu da oni nemaju prioritete, jer kad se razgovara s gradonačelnikom, svaka tema koja se spomene je apsolutni prioritet. To pokazuje nesnalaženje u izboru stvarnih prioriteta i neimanje programa, a tragedija je što se tako osam godina dovelo i Pulu u stanje regresije“, rekao je Kajfeš. 

 „Pulom se upravlja daljinskim upravljačem  iz Sv. Jurja i ta činjenica generira ovu otuđenost gradske uprave od Puležana i neshvaćanja Pule, jer župan Jakovčić nikad nije razumio i shvaćao Pulu. Mi smo bili dobri samo kao lokacija za skupljanje otpada“, ogorčen je Kajfeš.

HDZ obećava Puležanima da će Pulom upravljati iz Pule, a ne iz Sv. Jurja jer ne žele da se Pulom upravlja sa Iblerovog trga iz Zagreba, koji je sjedište SDP-a. „Ono što mi možemo obećati to je da želimo služiti Puležanima, a ne vladati Pulom. Spremni smo služiti Puležanima 24 sata bez ikakvih utjecaja i pritisaka s bilo koje strane.  Trg žrtava fašizma – sjedište HDZ-a  nema ama baš nikakve pretenzije u smislu nametanja svojih stajališta i i svojih ljudi Puli i Istri, za razliku od Iblerovog trga koji očito nameče Istri svoje ljude i svoje prioritete. To je bitna razlika između SDP-a i HDZ-a u pristupu i odnosu prema Puli i Istri. Iz tog odnosa mogu se implicirati sva seljenja državnih institucija iz Pule i Istre u Rijeku“, zaključio je Kajfeš.

Tajnik pulskog HDZ-a Ivica Butorac, osvrnuo se na radove na pulskoj rivi.

„Ovaj tjedan smo mogli čuti najave gradske vlasti o mogućem preseljenju ACI-jeve marine s Rive i građenju mola za mega jahte. Takve najave nisu ništa drugo nego nastavak politike 'bajkovitih virtualnih studija' koja se već duže vrijeme smišljeno vodi u ovom gradu“, rekao je.

Kazao je kako smo prvo imali najavu izgradnje Rve, pa je proveden natječaj za idejni projekt iste, da bi se zatim naveliko govorilo o zatvaranju Rive za promet od čega se odustalo. „Potom s o Rivi pričalo o desetogodišnjem projektu koji će se financirati iz fondova EU. Sada Gradu ni idejni projekt Rive nije dobar, iako su ga do nedavno hvalili, već se sad priča o molovima za mega jahte“, ističe Butorac.

Takav pristup vladajućih ih, međutim, ne iznenađuje. „S obzirom da se njihova politička aktivnost  ne sastoji u konkretnom djelovanju na realizaciji otvorenih pitanja, pa tako i na pitanju izgradnje pulske Rive, već na tome da građanima ovog grada predstavljaju projekte u vidu maštovitih kompjuterskih animacija. To je ništa drugo nego bacanje prašine u oči građanima“, rekao je i zaključio:.

„Nažalost, moramo reći da bi nam uistinu bilo žao da se ne realizira idejno urbanistički projekt pulski Rive koji je uistinu prekrasan. U Gradu u kojem je konkurencija među  izvanredno nacrtanim a nereliziranim projektima  velika, idejni projekt Rive je zaista najljepše nacrtan. Međutim, poznavajući princip rada vladajućih u ovom Gradu  bojim se da ćemo njegovu realizaciju dugo čekati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa