Flego pretekao Kajina po anketama u utrci za istarskog župana

0
Da su danas izbori Valter Flego bi dobio 30,6 posto, a Damir Kajin 29,4 posto glasova
Da su danas izbori Valter Flego bi dobio 30,6 posto, a Damir Kajin 29,4 posto glasova

Ime Valtera Flege, kao kandidata za istarskog župana na predstojećim lokalnim i regionalnim izborima, planira zaokružiti većina građana Istre. Pokazalo je to istraživanje koje je provela agencija Hendal international provedeno prošlog tjedna na reprezentativnom i stratificiranom uzorku, priopćeno je iz IDS-a.

Naime, da su danas izbori Valter Flego bi dobio 30,6 posto glasova, dok je iza njega kandidat SDP-HSU–SDSS Damir Kajin sa 29,4 posto, rezultati su najnovijeg službenog istraživanja rejtinga za Istru.

Sve ankete koje su objavljene do sada pokazuju da rejting Valtera Flega rapidno raste, za više od 30% u samo nekoliko mjeseci, dok Kajinov rejting s druge strane strmoglavo pada, kažu u IDS-u.

Naime, od studenog prošle godine do danas se pojavilo nekoliko istraživanja i to uglavnom neslužbenih. Tako je u studenom internetski portal Ipress.hr objavio neslužbeno istraživanje koji pokazuje da Damir Kajin premoćno vodi (47%) ispred Valtera Flege (4%).

Anketa naručena od SDP-a u siječnju, a objavljena u Jutarnjem listu, pokazala je da Kajin dobiva 43%, a Flego 21% dok anketa dnevnog lista 21. stoljeće provedena u siječnju pokazala je da Kajin osvaja 36,1%, a Valter Flego 29%.

Prema rezultatima anketa očigledno je pred nama novo vrijeme koje traži ljude s novom snagom i novim idejama, priopćeno je iz IDS-a.

Od ostalih kandidata za župana, Ticijan Peruško (Hrvatski laburisti) bi dobio 3,4 %, Marino Roce (HDZ) 3,0 % i Bruno Nefat (Ladonja) 5,4 %.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa