Miletić: Istra je IDS-u i otac i mati (video)

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

 „Ljubav je ta snaga koja pokreće život“, izjavio je potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić na 23. rođendanu IDS-a, koji se slavi 14. veljače, na Valentinovo, a obilježen je velikom svečanošću u pulskom hotelu Histria.

„Istra je danas jedan jako, jako dobar brend i meni je posebno drago što me, gdje god se nađem van Istre ili Hrvatske, kada kažem da sam iz Istre svi gledaju na jedan lijepi način. Istra je nešto posebno i u protekle 23 godine puno je napredovala, za što su prije svega zaslužni naši građani, naši Istrijani, ali tome je svoj obol sigurno dala naša stranka koja djeluje 23 godine“, rekao je Miletić.

Dodao je kako 23 godine koliko skupa rade, znaju što hoće, ali ono što ih razlikuje od drugih, smatra,, je što oni znaju i kako. „Želim kao 37-godišnjak istaknuti da mi je jako drago što ima ovoliko mladih među nama. Zato sam siguran da smo na pravom putu i da o Istri sutra ima tko brinuti“, dodao je no i napomenuo kako im predstoji još puno posla.

„Dobro da imamo mlade snage jer se događaju stvari s kojima se ne možemo pomiriti, poput selidbe Trgovačkog sud i Zavoda za zdravstveno u Rijeku, a htjeli su nam i Elektro Istru preseliti“, ogorčen je Miletić.

„S druge strane, imamo našeg predsjednika Josipovića koji kaže da bi volio kad bi Hrvatska imala 20 Istra. Mislim da je to jedno veliko priznanje istarskom čovjeku. Mi smo u tome jednostavno drugačiji i ja sam naučio da politički Zagreb Istru jednostavno ne razumije“, smatra Miletić.

„IDS-u je Istra i otac i mati, to je naš kraj. Mi ne moramo tražiti nikakvo mišljenje van Istre, to je ono što istarski čovjek želi - da se o Istri odlučuje u Istri“, naglasio je. Napomenuo je kako im žitelji Istre već 23 godine daju povjerenje, jer je upravo IDS ta stranka koja najbolje zastupa istarske interese.

 „No pred nama su veliki izazovi, ulazak u EU, što je velika šansa ali i izazov. Trebat će nam struke, znanja i volje za rad kako bi iskoristili ono što nam EU pruža. Zato smo se odlučili kandidirati mladog i stručnog Valtera Flega“, rekao je Miletić i pozvao sve da Flega podrže u kandidaturi za istarskoga župana.

Valter Boljunčić, Ivan Jakovčić, Boris Miletić i Valter Flego
Valter Boljunčić, Ivan Jakovčić, Boris Miletić i Valter Flego

Flego je tom prilikom kazao kako je Istra sutra, tema  koja ih motivira na razmišljanje i djelovanje. „Nove okolnosti traže nove ideje i nove mogućnosti ali treba očuvati naše temeljne vrijednosti, Istrijanstvo, multikulturalnost i multietničnost. Treba nam jaki IDS kako bi sačuvali samostalnost koju Istra ima, zato nam treba podrška manjinskih zajednica i svih onih koji će se pridružiti našoj ideji“, rekao je, naglasivši kako najprije trebaju dobiti izbore.

 „Svi trebamo raditi kako bi dobili izbore u svojoj općini i svome gradu, svojoj županiji. Znamo da je kriza ali i da smo kadri se s njome nositi. Nismo pokleknuli krizi u devedesetim, nećemo ni sada. Kad su takva vremena u središtu pozornosti treba biti čovjek sa svim svojim problemima. Kako i na koji način mu pomoći je osnovno pitanje“, kazao je Flego koji najvećom opozicijom smatra upravo krizu.

„Tko ne planira svoju budućnost, taj je neće ni imati. Mi planiramo svoju budućnost i dat ćemo svoj maksimumu kako bi sutra u Istri svi zajedno bolje živjeli“, rekao je. Flego je naglasio kako je pred njima  novo vrijeme koje traži novu snagu. „Ja sam siguran da je mi imamo i da ćemo dobiti i izbore i krizu i izgraditi Istru kakvu žele naša djeca“, zaključio je.

„IDS je prije 23 godine itekako bio potreban Istri. IDS je tada bio vrlo mala stranka koja se rodila u Istri. Želim zahvaliti svima koji su zaslužni za njezino, u vrijeme kada osnivanje jedne regionalne stranke s ambicijom definiranja Istre kao multikulturne regije, nije bio lak politički posao“, rekao je predsjednik stranke Ivan Jakovčić.

„ Istra je danas nešto posebno zahvaljujući našoj politici i onim građanima Istre koji su je prihvatili. Tu ubrajam naše političke savjetnike i stranke s kojima smo koalirali ili koaliramo. Stvorili smo Istru kakvu smo početkom devedesetih zamislili“, izjavio je Jakovčić.

IDS je danas možda još potrebniji Istri. Danas na političkoj sceni imamo jedno nerazumijevanje Istre, nažalost i od političkih prijatelja. Pred nama su nove bitke za koje trebaju pripremljene i nove ljude“, rekao je i istaknuo Flegu koji će biti novi istarski župan, Miletića koji će biti „stari - novi“ gradonačelnik Pule te ostale nove, mlade ljude IDS-a. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa