MJESEC DANA BEZ POBJEDE

Porečani primili novu petardu, 'brodograditelji' ublažili poraz u smiraj susreta

0
DVOSTRUKI STRIJELAC - Robert Perić-Komšić (foto: NK Uljanik Pula)
DVOSTRUKI STRIJELAC - Robert Perić-Komšić (foto: NK Uljanik Pula)

Nogometaši Jadrana iz Poreča i pulskog Uljanika doživjeli su jučer nove poraze u ovogodišnjoj sezoni Supersport Druge nogometne lige. I dok su ‘brodograditelji’ na početku natjecanja tijekom ljeta s nekoliko dobrih rezultata ipak ostvarili bodovnu zalihu koja ih trenutno ‘drži iznad vode’, Porečani su teško prikovani za dno tablice s dva mršava remija nakon sedam dosadašnjih susreta i već petom utakmicom zaredom u kojem nisu osjetili slast osvajanja bodova.

Kao što se isticalo od samog početka sezone Porečani očito nemaju dostatnu kvalitetu i širinu kadra da bi se konkurentno natjecali u ovom rangu natjecanja. Iako je već stara boljka u gradovima uz obalu koji svoji prosperitet vežu uz turizam da njihovi stručni stožeri zbog poslovnih obaveza nemaju na raspolaganju sav igrački kadar u početnom dijelu prvenstva zbog čega često pati i rezultat, kod Jadrana je jasno kako će na zimu morati posegnuti za pokojom prinovom ne bi li na kraju ipak ostali u društvu drugoligaških momčadi. 

 

U jučerašnjem susretu na Velom Joži protiv imenjaka iz Ploča već su drugi puta zaredom na svom travnjaku primili ‘petardu’ u svoju mrežu, a kada činjenice govore da je najbolji domaći igrač na travnjaku bio vratar Filip Marić jasno je kako u porečkoj igri mnoge stvari ne štimaju. Teško je bilo očekivati kako će se za dosadašnje loše rezultate momčad s ‘Velog Jože’ vaditi na kvalitetnim gostima, koji su i prošloj sezoni u oba susreta pokazali superiornost nad svojim porečkim imenjakom. U prvom poluvremenu susret je još bio poprilično ravnopravan u kojem su gosti tek preko Sesara u 41. minuti uspjeli poentirati, dok je s druge strane Aboubacar Bamba bio u prilici da zatrese protivničku mrežu. U nastavku susreta međutim  sve je bilo na strani gostiju koji su nemilice punili domaću mrežu do konačnih 0:5.

Za razliku od Uljanika, Porečani već imaju iskustvo natjecanja u ovom rangu i znaju na temelju prošlosezonskog prvenstva da ne treba već paliti ‘crvenu lampicu’ jer su i u protekloj sezoni imali u ovom dijelu prvenstva isti bodovni učinak (dva remija iz sedam utakmica). Porečani su u proljetnom dijelu prvenstva pritisnuli i nadoknadili lošu jesen, no da bi se to ovoga puta dogodilo jasno je da će im trebati pomoć sa strane. Prošle sezone u pomoć je pristigao jedini istarski prvoligaš Istra 1961, a bilo bi fer da ‘zeleno-žuti’ i ove sezone pruže možda i spasonosnu ‘ruku podrške’.

Ta pomoć ove je godine u potpunosti preusmjerena na Verudu gdje se momčad Uljanika prometnula u B ekipu istarskog HNL ligaša. ‘Brodograditelji’ su jučer poraženi rezultatom 3:2 na gostovanju u zagrebačkom kvartu Trnju, u susretu u kojem su imali prilike i za pozitivniji rezultat. Dvjema zgodicima u samo minutu razmaka Ivan Mihaljević je u 55. i 56. minuti stvorio sigurnu prednost domaćih, da bi Robert Perić-Komšić uzvratio pred sam kraj susreta, no Puljani su u 90. minuti primili pogodak koji ih je koštao novog poraza.

Istarske momčadi u posljednjim kolima nisu imale ni ravnopravno suđenje u nekim situacijama. Vodstvo porečkog Jadrana već se javno oglasilo oko spornih situacija s nekih utakmica, dok je prošlotjedni poraz Uljanika na domaćem terenu od Pamićevog Karlovca, kojem su nazočili i čelni ljudi krovne nogometne organizacije, bio ostvaren uz očiti sudački ‘poguranac’.

Jasno je kako teška zima očekuje naše predstavnike u ovom natjecanju. Jedna od svijetlih točaka je činjenica kako će ovoga tjedna netko od Istrijana na svoj konto upisati nove bodove, jer se u srijedu s početkom u 15.30 sati na Verudi ove dvije momčadi susreću u istarskom derbiju.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa