Jerin: Ne znamo hoće li biti provedena sanacija u Općoj bolnici Pula

0
Dr. Lems Jerin u društvu kolega na konferenciji za medije u Puli
Dr. Lems Jerin u društvu kolega na konferenciji za medije u Puli

Je li imenovano novo sanacijsko vijeće koje bi trebalo početi neophodnu sanaciju pulske Opće bolnice upitali su novinari, 12. veljače, ravnatelja dr. Lemsa Jerina.

„Ne znamo ništa o njegovom imenovanju, zapravo ne znamo ni da li će bit provedena sanacija u Općoj bolnici Pula. Mi najprije očekujemo mišljenje Ministarstva zdravlja, prijedlog i odluku Vlade. Tek nakon toga će se donijeti odluka kojom se imenuje sanacijski ravnatelj u sanacijskom vijeću“, rekao je ravnatelj i dodao kako ne zna kada bi se to moglo dogoditi.

Dr. Jerin ne zna ni kada će Vlada donijeti odluku o jamstvima za kredit za izgradnju nove bolnice. No, kako je naglasio, vjeruje da će to biti uskoro.

Pulska je bolnica zbog velikih dugova u doista nezavidnoj situaciji. Raspolaže s oko 16 do 17 milijuna kuna godišnje, a oko 11,5 milijuna odlazi na vraćanje kredita koji je podignut prije tri godine kako bi se kupili neophodni lijekovi.

Stoga su im, veli dr. Jerin, donacije jako važne. Valja, kaže, kupovanje neophodne opreme uskladit s vraćanjem dugova.

Adris je bolnici donirao 290 tisuća kuna vrijedan tzv. obilježivač limfnih čvorova kojega koriste kod karcinoma dojke prije i poslije operativnih zahvata, a koristi se i kod melanoma kože i za njegovo pravilno tretiranje. Nabavljen je i aparat za centrifugiranje krvi vrijedan 350 tisuća kuna

Jedan od prioriteta u daljnjem opremanju bolnice je, prema riječima dr. Lemsa, digitalizacija radiološkog sustava, jer aparati koje sada imaju rade uglavnom analogno. „Time bi sve uređaje prebacili na digitalni sustav čime bi sve slike postale digitalne, a takve se onda mogu distribuirati dalje. Uz to, više ne bi upotrebljavali filmove i štetne kemikalije“, izjavio je.

To je postupak na koji su se odlučili prošle godine i za to je potrebno milijun kuna. Dobili su suglasnost Županije i Ministarstva te rješavaju za to potrebnu papirologiju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa