Flego: Na izborima će se glasati za ili protiv regionalnog identiteta Istre

0
Boris Miletić i Valter Flego
Boris Miletić i Valter Flego

"Činjenica je da je IDS danas homogeniji nego ikada i da smo jedinstveniji i odlučniji u tome da nastavimo upravljati Istrom. Činjenica je da IDS nije vodio i neće voditi nikakvu drugu kampanju osim afirmativne", prenio je novinarima IDS-ov kandidat za župana Valter Flego zaključke sa zasjedanja Savjeta IDS-a, održanog 18. siječnja u Pazinu.

Naime, tema sjednice bila je aktualna politička situacija u Istri i priprema za nadolazeće izbore. Flego je aktualnu političku situaciju ocijenio izuzetno povoljnom. "Danas sam mirniji nego jučer, a preksutra ću biti još mirniji, jer stvari idu dobro", izjavio je i okarakterizirao nadolazeće izbore kao izbore na kojoj će se birači opredijeliti za ili protiv Istre, odnosno za ili protiv regionalnog identiteta, koji se godinama gradi.

"Siguran sam da naši građani prepoznaju situaciju, a mi u IDS-u uvjereni smo je situacija izuzetno pozitivna i povoljna i da ljudi znaju što se dešava", rekao je Flego i dodao kako je on uvjeren u izbornu pobjedu. Uz raspravu o aktualnoj političkoj situaciji, u sklopu pripreme za izbore na današnjoj sjednici Savjeta IDS-a formirani su i izborni stožeri podružnicama, odnosno po općinama i gradovima.

Dnevni red sjednice nadopunjen je raspravom o Zakon o poljoprivrednom zemljištu. "IDS ne slaže s novim zakonom te će uputiti prijedlog predsjedništvu stranke da sagleda sve nedostatke, koji se prvenstveno odnose na preveliku centraliziranost, a s ciljem da  se zakon promijeni u svrhu poticanja poljoprivrede", rekao je Flego.

"Ovdje smo ovdje da omogućimo našim sugrađanima veći standard i da omogućimo otvaranje radnih mjesta. To su naši prioriteti, a ne politiziranje i zato će se IDS u slijedećim danima apsolutno baviti tim konkretnim stvarima", izjavio je na kraju IDS-ov kandidat za župana najavljujući izradu programa u koji će, kako kaže, uključiti mišljenja svih ljudi, a ne samo stranačkih kolega i koji će se baviti konkretnim stvarima i prioritetima. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa