Za ravnateljicu Dječjih vrtića Medulin stigle dvije prijave: Upravno vijeće izabralo Severku Verbanac

0

Nakon što se Nezavisna lista Emila Jukopile oglasila priopćenjem i kojem se protivi imenovanju Severke Verbanac ravnateljicom Dječjih vrtića Medulin, s obrazloženjem da je „Vijeće propustilo od kandidatkinje zatražiti program za mandatno razdoblje“, izjavu smo zatražili od načelnika Općine Medulin Gorana Buića.    

Načelnik Buić je podsjetio da je na sjednici Općinskog vijeća Medulina donijeto rješenje o imenovanju Severke Verbanac prof. pedag. ravnateljicom Dječjih vrtića Medulin uz podršku 11 (Nezavisna lista Gorana Buića, IDS, SDP) i protivljenje 4 vijećnika (Nezavisna lista Emila Jukopile).

„S obzirom da ravnateljici Dječjih vrtića Medulin Ružici Tešija mandat ističe 17. prosinca 2012. godine, temeljem odluke Upravnog vijeća vrtića 30. rujna objavljen je natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice. Natječaj je objavljen u Glasu Istre te na web stranici Općine Medulin a na njega su prispjele dvije prijave: Zdenke Ivandić, odgajateljice predškolske djece i Severke Verbanac, profesorice pedagogije“, informirao nas je Buić.

Dana 17. listopada 2012. godine održana je sjednica Upravnog vijeća vrtića kojoj su prisustvovali: Karmen Štifanić, predsjednica, te članovi: Nenad Seferagić, Pavle Mordušan i Melita Benčić, a na kojoj su razmatrane prispjele zamolbe, te je utvrđeno da obje zamolbe udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja a da:

Severka Verbanac ima visoku stručnu spremu, priložila je niz potvrda o stručnim radionicama i edukacijama kojima je prisustvovala, te posjeduje preko 10 godina rada u struci;

Zdenka Ivandić ima višu stručnu spremu i 26 godina staža u struci, odnosno 16 godina staža u Dječjim vrtićima Medulin.

„Upravno vijeće je uz tri glasa za i jednim protiv (Melita Benčić) utvrdilo prijedlog odluke za Općinsko vijeće, kojom je predloženo da se za ravnateljicu imenuje Severka Verbanac i to cijeneći stručnu spremu i dodatno obrazovanje te radno iskustvo kandidatkinje. Dana 26. listopada 2012. godine Upravno vijeće vrtića dostavilo je prijedlog odluke o imenovanju Općini Medulin, te je Općinsko vijeće dana 21. studenog 2012. godine na svojoj 33. sjednici uz 11 glasova za i 4 protiv donijelo odluku o imenovanju Severke Verbanac ravnateljicom Dječjih vrtića Medulin, a sve sukladno odredbama članka 38. i 42. Zakona o ustanovama, te članka 37. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi“, rekao nam je Goran Buić, načelnik Općine Medulin. (E.V.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa