Udruga Ruka šapi: Pojedini građani prijete da će otrovati nesterilizirane mačke

0
Pronađene životinje Udruga smješta po domovima volontera i kod privremenih udomitelja
Pronađene životinje Udruga smješta po domovima volontera i kod privremenih udomitelja

Proteklog je petka u pulskoj Komunalnoj palači održan sastanak s predstavnicima udruge za zaštitu životinja „Ruka šapi“, organiziran kao odgovor na apel građana za rješavanjem problema napuštenih životinja i nedostatnog kapaciteta njihovog zbrinjavanja.

Na sastanku kojem su prisustvovali predsjednica udruge Svjetlana Prodanović, Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić te Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, razgovaralo se o izazovima s kojima se suočavaju volonteri udruge „Ruka šapi“ i mogućnostima zajedničke suradnje. Predsjednica udruge Svjetlana Prodanović ukazala je na velik broj nesteriliziranih mačaka u gradu te  upozorila kako pojedini građani prijete da će se takve mačke otrovati.

Erik Lukšić u razgovoru je istaknuo kako je, upravo u cilju rješavanja navedenih problema, Grad Pula u 2012. godini predvidio financiranje projekata udruge „Sterilizacijom do smanjenja broja napuštenih kućnih ljubimaca“  i „Udaljimo ih s ceste prije nesreće“, koje sufinancira u iznosima od 1.875 kuna mjesečno.Svjetlana Prodanović naglasila je kako udruga „Ruka šapi“ nema službeno sklonište za životinje te da sve pronađene životinje smješta po domovima volontera i kod privremenih udomitelja. Trenutno skrbi o 105 napuštenih životinja, a u tri godine postojanja udomila je 590 životinja te sterilizirala 165. Predsjednica udruge predložila je Gradu Puli da zajedničkim snagama organiziraju sustavne sterilizacije napuštenih životinja.

„Grad Pula upoznat je s radom udruge „Ruka šapi“, koju smatra kvalitetnim partnerom za zajedničko rješavanje te problematike te se i ovim putem Grad zahvaljuje svim vašim članovima na dosadašnjoj skrbi za životinje“, istaknuo je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, dodavši kako je potrebno i učestalo apelirati i na savjest samih građana.

Složivši se s riječima Pročelnika, predsjednica udruge još je jednom zamolila građane da ne pribjegavaju drastičnim metodama trovanja i zlostavljanja životinja, istaknuvši kako je to i zakonom kažnjivo, nego da se umjesto toga slobodno obrate Udruzi Ruka šapi za savjet i edukaciju, što mogu učiniti putem internet stranice www.ruka-sapi.hr ili maila info@ruka-sap.hr, stoji u priopćenju Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa