Taxi Cammeo više ne vozi u Puli

0
Želja Taxi Cammea je da Cammeo brend ne napusti istarsko područje
Želja Taxi Cammea je da Cammeo brend ne napusti istarsko područje

Nakon što je nadležno Ministarstvo odlučilo da odluka Ureda državne uprave u Istarskoj županiji navodno nije sukladna Zakonu o prijevozu o cestovnom prometu, prema kojem sjedište tvrtke mora biti smješteno na području one jedinice lokalne samouprave na kojem obavlja uslugu prijevoza, Taxi Cammeo ostao je na svega osam vozila u Puli, nakon čega je najavljena i tužba protiv Ureda koji je pogreškom izdao 14 licenci za okolne općine.

Međutim, neovisno o bilo kakvim pravnim pitanjima i posljedicama sa samo osam automobila Taxi Cammeo nikako nije bio u mogućnosti zadovoljiti zahtjeve tržišta i ponuditi adekvatnu uslugu taksi prijevoza u Puli u kojoj je potražnja za taksi uslugama iznimno velika.

Upravo je i to glavni razlog zbog kojeg tvrtka Taxi Cammeo u Puli privremeno prestaje s radom jer broj od osam vozila nije niti približno dovoljan kako bi se ispunio minimum kvalitete kojeg Taxi Cammeo od početka svog djelovanja nastoji ponuditi i na koju je naviknuo svoje korisnike, poručuju iz Taxi Cammea.

Djelatnici mogu nastaviti s radom ako imaju obrte i dozvole

Želja Taxi Cammea je da Cammeo brend ne napusti istarsko područje u potpunosti te svim svojim djelatnicima u Puli, ukoliko to žele ostavlja mogućnost preuzimanja Cammeo franšize koja bi im omogućila da preuzmu vozila i usluge Cammeo call centra, uz uvjet da prethodno otvore obrt.

Ukoliko djelatnici Taxi Cammea u Puli prihvate i prepoznaju priliku te ishoduju dozvole, Taxi Cammeo bi omogućio da nastave s radom, ali pod drugačijim okolnostima i s vlastitim obrtima i dozvolama te s istom cijenom usluge prijevoza. Također, djelatnicima koji to žele, kao dodatna opcija nudi se i mogućnost zapošljavanja u Taxi Cammeu u Rijeci, stoji u priopćenju Taxi Cammea

Direktor Dražen Medić: Zbog neizdrživih pritisaka odlučili smo s današnjim danom u Puli privremeno prestati s radom

„Zbog neizdrživih pritisaka odlučili smo s današnjim danom u Puli privremeno prestati s radom, jer sa samo osam automobila nikako nismo bili u mogućnosti ponuditi adekvatnu uslugu taksi prijevoza u ovom gradu. Apelirali smo na Grad Pulu da raspiše natječaj za dodatne licence za taksi uslugu koja je ovom gradu i više nego potrebna. Umjesto toga naišli smo na nepažnju i neprofesionalnost Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a potom i pritiske raznih interesnih skupina u Puli kojima očito nije odgovaralo da Taxi Cammeo ovdje nudi svoje usluge. Smatramo da je svaka konkurencija zdrava i da zapravo omogućava da se taksi profesija u cijelosti razvija, zbog čega su na dobitku najviše korisnici. U slučaju da Grad Pula jednom u budućnosti ponovno raspiše natječaj za dodatne licence, Taxi Cammeo će se rado odazvati, ali zasad u Istri privremeno prestajemo s radom. Našim djelatnicima u Puli ostavljamo mogućnost zapošljavanja u Rijeci ili ukoliko su zainteresirani i dobiju potrebne dozvole, nastave raditi kao naša franšiza kao što je to Taxi Cab u ostalim gradovima u kojima poslujemo“, izjavio je Dražen Medić, tehnički direktor Taxi Cammea.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa