Noć kazališta u Puli počinje izložbom Saše Miljevića: Predstave INK u oku kamere

0
Saša Miljević
Saša Miljević

Kruna 17 godina duge fotoreporterske karijere za pulskog fotografa Sašu Miljevića sigurno će biti subotnja izložba „Predstave iz produkcije INK u oku kamere“. Naime, 17. studenog u 19 sati taj će autor otvoriti prvu samostalnu izložbu. Riječ je o prizorima iz predstava Istarskog narodnog kazališta - gradskog kazališta Pula koje je Miljević, kao službeni fotograf te kazališne kuće, (za)bilježio zadnje dvije godine.

„Moja suradnja s INK počela je prije skoro tri godine kada sam dobio otkaz u Večernjem listu u kojem sam tada radio. Uživam u praćenju njihova rada i nastajanju predstava i na neki se način osjećam privilegiranim što imam priliku biti dio tog procesa i raditi s mladim, kreativnim ljudima“, kazao je Miljević prilikom najave izložbe koja će se održati u sklopu Noći kazališta te dodao kako je  fotografiranje bogate i uspješne produkcije INK na neki način i njegov doprinos njihovu radu.

Na izložbi će predstaviti 25 fotografija iz 13 predstava čiji je odabir, naglasio je, bio jako težak jer kadrova ima za bar još dvije izložbe. „Bio je to zahtjevan zadatak, kao uostalom rad na fotografijama koje prate nastajanje predstava, izvedbe i domjenke nakon premijera, ali zahvalan sam na prilici jer jako volim teatar i uživam ovdje raditi“, rekao je Miljević.

Glazbenu kulisu njegovim „kazališnim“ fotografijama dati će Marijan i Gabi, dvojac iz popularne Nole, a kako je izjavila ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić, izložba Miljevićevih radova mogla bi postati tradicionalna i održati se za svaku Noć kazališta. A ta će se manifestacija u Puli obilježiti i predstavom Mistero Buffo u kojoj briljira mladi pulski glumac Valter Roša, a operne arije u foajeu kazališta  pjevati će Blanka Tkalčić, Ronald Braus i Vesna Ivanović Ocvirk. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Aleksandar Bančić, Valter Roša, Saša Miljević i Gordana Jeromela Kaić
Aleksandar Bančić, Valter Roša, Saša Miljević i Gordana Jeromela Kaić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa