Na labinskoj tržnici masovno trovanje mačaka (uznemirujuće fotografije)

0
Djelatnici Veterinarske stanice Labin odvode uginule mačke
Djelatnici Veterinarske stanice Labin odvode uginule mačke

„Očito i u našem gradu žive poremećene osobe kojima tuđa patnja (bilo ljudska ili životinjska) predstavlja posebnu radost“, rekle su nam ogorčeno aktiviste Udruge za zaštitu životinja Fenix iz Labina šokirane prizorom kojeg su 2. studenog u popodnevnim satima ugledale na labinskoj gradskoj tržnici.

„Svjedočili sam groznom umiranju mačaka i mačića, od kojih su neke bile i sterilizirane preko naše udruge. Mace su umirale u najvećim mukama, padale s krovova kafića, prizor je bio grozan“, rekla nam je Alda Miletić, predsjednica Fenixa.

Do sada je pronađeno devet uginulih mačaka, a vjerojatno ih još ima ali nisu pronađene. Iz Udruge Fenix stoga upozoravaju sve vlasnike životinja da pripaze na svoje ljubimce, a ostale da svaku sumnjivu osobu prijave policiji ili Udruzi (091 783 7138), jer je bacanje otrova po javnim površinama kazneno djelo.

„Danas su životom ni krive ni dužne platile ove sirote mačke, sutra to može biti nečije dijete. Svakim danom smo sve više zgroženi okruženjem u kojem živimo“, poručuju iz Fenixa. (Tekst i foto: Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa