Miletić i Grubišić mijesili njoke na otvaranju Hand Made festivala u Puli

0
Boris Miletić i Vedran Grubišić hrabro su se okušali u pripremi njoka
Boris Miletić i Vedran Grubišić hrabro su se okušali u pripremi njoka

Da su sposobni i zainteresirani upijati nova znanja, van političke struke, pokazali su i dokazali istarski dožupan Vedran Grubišić i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji su ovogodišnji Hand Made festival otvorili zamijesivši njoke!

Iako su priznali da se u tome nikad prije nisu okušali, hrabro su zasukali rukave i poput aktera kakvog kulinarskog show-a, prionuli na posao koji im, kako se pokazalo, uopće ne ide loše.

Tim je „performansom“ ujedno i otvoren 10. po redu, jubilarni Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna. Kako je kazao Grubišić u ime Županije koja je pokrovitelj, rukotvorine su dio našeg identiteta. Miletić je dodao kako će Grad i dalje podržavati ovaj događaj jer upravo kreativni ljudi život čine ljepšim te pohvalio izlagače na hrabrosti i odvažnosti da se upuste u takav podvig „da si sami nađu delo“.

Podatak koji je iznijela direktorica Hand Madea Lela Blekić, da nakon svakog održanog Festivala broj novo otvorenih obrta raste za 20 posto, govori u prilog gradonačelnikovim riječima.

Preko 200 izlagača u Puli predstavlja svoje vještine, ideje, znanja… I dokazuju da krilatica ovoga sajma „praznik za oči i dušu“, doista nije samo fraza.

Hand Made u Puli traje do nedjelje, a uz mnoštvo proizvoda nudi i pregršt besplatnih, kreativnih radionica. Svakako ga posjetite, traje do nedjelje, a ulaz je besplatan. Fotografije izloženih proizvoda koje donosimo tek su djelić onoga što na ovom neobično veselom sajmu može vidjeti, okusiti, omirisati… (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa