Kajin: Nemojte glasati za karbun, jer koza još ni krepala

0
Kajin: Istri treba elektrana na plin
Kajin: Istri treba elektrana na plin

"Nemojte radi svog obraza glasati za karbon, recite ne ugljenu, jer koza ni krepala", poručio je 19. listopada, na konferenciji za medije u Pazinu saborski zastupnik Damir Kajin, pozivajući vijećnike Županijske skupštine da ne glasuju za TE Plomin na ugljen.

"Bojim se da se isključiv nastup Njemačke oko ulaska Hrvatske u EU može vezati uz Plomin", rekao je Kajin i osvrćući se na nedavne, kako je rekao, otvorene "prijetnje" iz donjeg doma njemačkog parlamenta Hrvatskoj oko ulaska u EU i dodao kako bi bilo dobro znati što je bivša vlast dogovorila s RWE-om.

"RWE je specijalist za gradnju elektrana do 800 MWh, a ovdje se u natječaju traži gradnja termoelektrane do 500 MWh. Postavlja se pitanje jesu li uvjeti natječaja razlog ovakvih odnosa između Berlina i Zagreba", upitao je Kajin i zaključio kako Istri ne treba ni jedna ni druga opcija na ugljen, već isključivo elektrana na plin.

"Kada govorimo o Plominu na ugljen, treba centralnoj vlasti poručiti da duh Istre mora ostati nepokoren!", zaključio je na kraju Kajin. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa