Pulska tvrtka dobila posao godine: Ostala jedini izvršitelj u projektu rušenja bespravnih građevina

0
Cijena po rušenju i do 200 tisuća kuna, a 2012. već je srušeno 150 objekata (Foto: Jutarnji list)
Cijena po rušenju i do 200 tisuća kuna, a 2012. već je srušeno 150 objekata (Foto: Jutarnji list)

Za razliku od mnogih u Hrvatskoj koji bi najradije već sad zatvorili ovu katastrofalnu poslovnu godinu Emil Jakša, direktor građevinske tvrtke TGT-Adriatik iz Pule, ima razloga zapisati je zlatnim slovima, piše net.hr.

Naime, u projektu rušenja bespravnih građevina (sagrađenih nakon 21. lipnja 2011.) koji je u rujnu na temelju rješenja Građevinske inspekcije pokrenulo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja TGT-Adriatik iz Pule jedini je izvršitelj. Kolika je to prilika, koju tvrtka može iskoristiti do kraja godine, najbolje govore podaci: u sljedećih mjesec dana na popisu za rušenje 30-ak je građevina, a u planu do kraja godine ukupno 60-ak.

Iako će poneki bespravni graditelj sâm obaviti posao, većina će čekati do zadnjeg časa, kad tvrtka s ugovorom Ministarstva preuzima stvar u svoje ruke. Cijena po rušenju jest od 150 do 200 tisuća kuna. Ove je godine već srušeno 150 objekata. Iz Ministarstva graditeljstva Liderpress je dobio objašnjenje u kojem stoji da se radi prema sklopljenim ugovorima.

Tvrtka bilježi rast prihoda od 55 posto

Naime, nakon natječaja za odabir izvođača objavljenoga u veljači 2005., dakle za Sanaderove vlade, mjesec dana poslije Ministarstvo je sklopilo ugovore s pet izvođača, kojima je prvim aneksom ugovor produljen za jednu godinu. Drugim aneksom 2007. četiri su tvrtke ostale u igri, a ostanak jedne tvrtke u igri objašnjava se ujedinjenjem zaštite okoliša, graditeljstva i prostornoga uređenja u jedno ministarstvo.

Tada je, potkraj 2011., pokrenut postupak za raspisivanje natječaja za izbor novih ugovornih izvođača koji se planira provesti do kraja 2012. Do tada je trećim aneksom produljen Ugovor o izvršenju inspekcijskih rješenja s TGT-Adriatikom, tvrtkom s 22 zaposlena i 55-postotnim rastom prihoda u 2011., piše net.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa