Predstavnici istarskog gospodarstva posjetili Tursku

0
Delegacija predstavnika HGK-ŽK Pula, istarskih tvrtki te predstavnika Grada Pule, Istarske županije i Istarske razvojne agencije sudjelovala je na bilateralnim susretima s turskim gospodarstvenicima u Izmiru
Delegacija predstavnika HGK-ŽK Pula, istarskih tvrtki te predstavnika Grada Pule, Istarske županije i Istarske razvojne agencije sudjelovala je na bilateralnim susretima s turskim gospodarstvenicima u Izmiru

Na poziv Egejske regionalne industrijske komore u Izmiru (EBSO), poslovna delegacija HGK-Županijske komore Pula boravila je u Izmiru. Delegacija predstavnika HGK-ŽK Pula, istarskih tvrtki te predstavnika Grada Pule, Istarske županije i Istarske razvojne agencije sudjelovala je na bilateralnim susretima s turskim gospodarstvenicima u Egejskoj regionalnoj industrijskoj komori kao i Gospodarskoj komori Izmir (ITO). Izmir je druga najveća luka i treći najveći grad u Turskoj.

Poslovni sastanci iskorišteni su za predstavljanje specifičnosti istarskog gospodarstva i gospodarstva Izmira, ispitivanje mogućnosti plasmana proizvoda te za upoznavanje s iskustvima Turske u poticanju i ostvarivanju gospodarskog rasta.

U slobodnoj zoni Esbas koja je najveća poslovna zona u Turskoj delegacija je informirana o zakonskoj regulativi poslovanja u slobodnim zonama u Turskoj kao i mjerama koje se provode za poticanje poslovanja u zonama ali i gospodarstva u cjelini.

Veleposlanik RH u Republici Turskoj Dražen Hrastić upoznao je članove delegacije s mogućnostima i neostvarenim potencijalima u suradnji između Hrvatske i Turske.

U pratnji hrvatskog veleposlanika i počasne konzulice Republike Hrvatske u Izmiru, Candan Corbacioglu, delegacija se susrela i s gradonačelnikom Izmira i guvernerom Izmira na posebno upriličenom prijemu.

Na susretu sa generalnim menadžerom sajma IZFAS, Mehmetom Sakir Orsom, predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić ponudila je konkretnu suradnju u vidu predstavljanja turskog gospodarstva na međunarodnim sajmovima koje organizira HGK-ŽK Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa