Neven Iveša: Buić me proziva jer želi pristup sredstvima kojima JU Kamenjak raspolaže

0
Neven Iveša
Neven Iveša

„Ovo je tipičan primjer političkog pritiska na cijelu Javnu ustanovu Kamenjak i mene osobno, a sve s osnovnom namjerom načelnika Buića i njegovih simpatizera kako bi imali pristup sredstvima kojima Ustanova raspolaže i kako bi mogao realizirati svoje izborne namjere, a na uštrb Premanture i Ustanove“, odgovorio je Neven Iveša, Ravnatelj JU Kamenjak na naš upit da komentira prozivke načelnika Gorana Buića i njegovih simpatizera.

Time, smatra Iveša, dovodi u pitanje realizaciju pokrenutih projekata poput automatizacije ulaza na Kamenjak i ekološke sanacije prometnice koje je lani pokrenuo. No zbog multidisciplinarnog pristupa i neriješenih imovinsko - pravnih odnosa to ne ide tako jednostavno, napominje Iveša. „Kad sam prije dvije godine došao na ovu poziciju, ni jedan takav projekt nije postojao“, istaknuo je.

„Što se tiče mobbinga za koji me Matija Medica optužuje oštro demantiram bilo što takvo s moje strane“, veli Iveša uz napomenu da o njegovu radu „debatira jedan student bez ikakvog radnog iskustva i poslovnog uspjeha iza sebe“. „To smatram neozbiljnim i uvredljivim i tužit ću ga za klevetu. Medica me iz političkih interesa želi degradirati. Istovremeno, radio je neprofesionalno, što dokazuju njegovi postupci poput neprenošenja važnih informacija s terena, iako je to bila njegova dužnost.

Iveša se osvrnuo i na krađu novca iz blagajne na ulazu u Kamenjak te kazao kako je učinio sve što je u njegovoj moći kako bi se krivac što prije pronašao, a i takvo što ubuduće spriječilo: „Još prije dvije godine ja sam kupio kamere i sef, no tamo gdje rade ljudi nađe se i omaška. Bi li se kaznio vozač kamiona, djelatnik nekog komunalnog poduzeća, da mu se pokvario kamion?“, pita se Iveša i dodaje da su djelatnici kažnjeni najtežim oblikom kazne koju dozvoljava zakon te će se sve detaljnije znati kad policija završi istragu.

Kamenjak iz zraka
Kamenjak iz zraka

„Intenzivniji promet je rezultat rada na promociji Kamenjaka i Premanture na čemu sam osobno radio s djelatnicima i upravnim vijećem, a što je rezultiralo povećanjem posjeta i prihoda koje ulažemo u razvoj Kamenjaka. Gužva u Premanturi stvara se djelom i zbog štandova koje je Buić odobrio, a rezultat je uništavanje izvornosti za što nikako nisam ja odgovoran - takvo nešto ni u ludilu ne bih dopustio“, komentira Iveša prozivke Buića da je odgovoran za ogromnu prašinu koja se stvara zbog pojačanog prometa.

„Ustanova nije i ne može biti odgovorna za rješavanje propusta infrastrukture unutar naselja, već to Općina treba riješiti“, izjavio je Iveša.

„Osobno sam vrlo zadovoljan napretkom rada u JU Kamenjak što se očituje utrostručenom broju radnih mjesta i brojem priznanja za uspješnost rada te realizacijom raznih projekata, od čega su mnogi od važnosti za razvoj Premanture i Općine. Djeca i mladi su uključeni u razne edukativne sadržaje, što je važan temelj za razvoj zajednice i vrednovanje našeg okoliša. Umjesto da načelnik mene proziva, mogao bi sredstva iz proračuna Općine Medulin koja troši na plaće raznih savjetnika uložiti u poboljšanje životnih uvjeta u Općini Medulin“, smatra Iveša.

Na kraju je istaknuo kako se JU Kamenjak sama financira i nije na teret ni lokalnom, ni županijskom, ni državnom proračunu, već svojim radom doprinosi razvoju od čega svi imaju koristi. Turizam u Premanturi je zbog Kamenjaka u stalnom porastu“, zaključio je Iveša. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa