U Vodnjanu održana folklorna večer Ususret Leronu

0
18. kolovza održana je folklorna večer "Ususret Leronu"
18. kolovza održana je folklorna večer "Ususret Leronu"

Najvažniji događaj u sklopu Vodnjanskog ljeta zasigurno je Međunarodni festival folklora Leron, u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan uz pokroviteljstvo Grada Vodnjana, koji se održava 24. i 25. kolovoza u Vodnjanu. Ove je godine stoga Grad Vodnjan organizirao folklornu večer "Ususret Leronu" te je proteklu subotu, 18. kolovoza održan nastup dviju folklornih skupina - Ziemia Bdgoska iz Poljske i Tanac iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula koje su više nego toplo dočekane na vodnjanskom Narodnom trgu.

Pulski je Dnevni centar prva privatna ustanova socijalne skrbi, a tom su prilikom štićenici predstavili ono što su naučili, a u sklopu svojih aktivnosti. Naime, osim što su plesali i recitirali, oni su to činili u nošnjama koje su sami sašili i nakitom koji su izradili sami. Njihov trud i entuzijazam prepun je vodnjanski trg nagradio glasnim pljeskom.

Brojna je poljska skupina Ziemia Bdgoska oduševila nizom raznovrsnih koreografija te kako pjesmom, tako i glazbom očarala okupljene. Nastupilo je čak 38 izvođača, od toga 24 plesača, osam članova zbora i šest glazbenika. Njihovo je umijeće plesa zadivljujuće, a šarene i raznovrsne nošnje, vrlo upadljive i živopisne. Na samom su početku ples predstavili među redovima publike te za ples zamolili i pokojeg gledatelja.

Energična glazba i vrsni plesni koraci više su nego oduševili publiku iz koje su se prolamali spontani aplauzi za vrijeme čitavog nastupa poljskih folkloraša. Ususret Leronu svakako je bio više nego toplo dočekan događaj koji je bio najbolja moguća uvertira u ono što tek slijedi, Međunarodni festival folklora - Leron.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa