Radovi na izgradnji obalnog kolektora na pulskoj Rivi teku prema planu

0
Vedran Cerovčec, Damir Prhat i Boris Miletić
Vedran Cerovčec, Damir Prhat i Boris Miletić

Pulski gradonačelnik Boris Miletić 13. kolovoza je u društvu suradnika i novinara obišao gradilište izgradnje obalnog kolektora te od voditelja gradilišta Vedrana Cerovčeca iz Vijadukta d.d. doznao da oni idu prema planu, čak i nešto ispred planiranog.

Nema nikakvih problema ni zastoja, a ako ne bude većih arheoloških nalazišta, radovi će i dalje ići prema planu“, izjavio je Cerovčec te dodao kako s arheolozima imaju dobru suradnju.

Miletić je izrazio zadovoljstvo tijekom radova te naglasio kako su ih dobro uskladili s prometom te unatoč njima, u gradu nema većih prometnih problema.

„Kako je Pula prebogata poviješću, nikad ne znamo što ćemo naći u kanalu. Ipak, nadamo se da će se predviđeni rok trajanja radova iz poštovati, a ako to bude i nešto prije, tim bolje“, kazao je Miletić.

Radovi na izgradnji obalnog kolektora u Puli započeli su sredinom travnja 2012. godine s predviđenim trajanjem od 17 mjeseci. Vrijednost projekta je 56,6 milijuna kuna, a provodi se kroz projekt Jadran, financiran iz sredstava Svjetske banke. Zajednica ponuđača na čelu s „Viaduktom“ Zagreb, GP „Krk“ i GK „Varaždin“ zaduženi su za izgradnju obalnog kolektora koji se postavlja duž čitave rive. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa