Tehnomont: Millennium diamond spreman za odlazak na Olimpijske igre u London

0
Luksuzan Millennium diamond čeka na polazak za London
Luksuzan Millennium diamond čeka na polazak za London

Pulsko brodogradilište Tehnomont dovršilo je brod za londonskog naručitelja koji će uoči Olimpijskih igara zaploviti Temzom. Brod, prigodnog nazva Millennium diamond ima oblik dijamanta, a kako se ove godine slavi 1000 godina britanskog kraljevstva, njime se ujedno obilježava i ta velika svečanost.

„Olimpijske igre počinju 27. srpnja, a brod će iz Pule krenuti za London idućeg tjedna, 18. ili 19. srpnja, dok je primopredaja bila 6. srpnja“, izjavio je direktor Tehnomonta Miljenko Brnić 11. srpnja kada su novinari imali priliku razgledati klimatiziranu, vrhunski uređenu unutrašnjost broda.

Miljenko Brnić
Miljenko Brnić

Kristian Ivančić, član Uprave Tehnomonta, kazao je kako će se Millennium diamond prevesti na tzv. heavy lifteru koji u Pulu kasni zbog manjih komplikacija. Nakon sedam do deset  dana puta, stiže u London.

Izgradnja ovog luksuznog broda je počela u lipnju prošle godine, a čitava je priča krenula s Brodarskim institutom s kojim Tehnomont ima ugovor. „Mi gradimo brod, a oni su njegovi projektanti. Naručitelj je tvrtka iz Londona. Imali su dosta specifičnih zahtjeva, pridaju puno pažnje izgledu broda, kako vanjskom, tako i unutarnjem. Te je visoke zahtjeve ispunio Brodarski institut sa svojom idejom, a mi smo se u konačnoj priči pojavili kao brodogradilište koje to može izvesti, odnosno napraviti brod na takav način, što nam je, dakako i uspjelo“, rekao je Ivančić.

Kristian Ivančić
Kristian Ivančić

„Osim tih njihovih zahtjeva, brod je specifičan i po tome što bi to mogao biti najveći brod koji će ploviti Temzom, a moći će proći ispod svih mostova. Bio je velik izazov napraviti brod koji će zbog gaza biti dovoljno lagan, a istovremeno moći prolaziti ispod mostova. Moći će primiti oko 600 putnika, a izgledom je vrlo luksuzan. To je, zapravo jahta koja u unutrašnjosti ima salon, polu salon, plesni podij, audio vizualnu opremu za zabavu i slično. Sve ono što bi turistima trebalo za ugodan boravak na njemu. Brod je zato bio zahtjevan u projektantskom, odnosno dizajnerskom smislu, ali, dakako i izvedbenom“, kazao je Ivančić.

Unutrašnjost broda luksuzno je uređena
Unutrašnjost broda luksuzno je uređena

Taj će brod nesumnjivo privući veliku pozornost i marketinški biti dobro popraćen što je za Tehnomont, dakako, ogromna referenca. Brnić je već najavio dva velika ugovora za izgradnju vrlo sličnih brodova koji bi trebali biti potpisani oko Božića, dok bi se detalji trebali znati već u rujnu. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa