PRVA RUKOMETNA LIGA - JUG

Umažani umalo prokockali sigurnu pobjedu na gostovanju u Zadru

0
PREDVODIO UMAG DO POBJEDE - Tomislav Bošnjak (foto: Milivoj Mijošek)
PREDVODIO UMAG DO POBJEDE - Tomislav Bošnjak (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Umaga u vrlo neizvjesnoj i napetoj završnici uspjeli su očuvati prednost i slaviti u prvom susretu ovogodišnjeg natjecanja na gostovanju u Zadru. Imali su umaški rukometaši i pet zgoditaka prednosti pet minuta prije kraja susreta (20:25), da bi agilni Zadrani gotovo uspjeli do kraja nadoknaditi zaostatak. 

Umažani su bolje otvorili susret i stvorili minimalnu prednost (3:5 - 11’), a vodstvo je moglo biti i uvjerljivije da su iskoristili još nekoliko odličnih prilika koje su imalči za postizanje zgoditka. Uslijedio je preobrat u kojem momčad Zadra u naredne tri minute dolaze do četiri uzastopna pogotka (7:5 - 14’) i prednost od dva zgoditka prednosti održavaju sve do odlaska na odmor (13:11). 

 

Do sredine drugog dijela umaški rukometaši predvođeni večeras odličnim Tomislavom Bošnjakom uspijevaju sustići domaće vodstvo, te uglavnom uz pomoć Jakoba Urha Poberaja i Andreja Juričevića stvaraju prednost pet minuta prije kraja koja je trebala garantirati mirnu završnicu susreta. No, Zadrani bodreni svojom publikom dodaju u višu brzinu te brže pokušavaju realizirati napade što im uspijeva preko krila gdje je pogađao Merhar, nakon što su zadarski rukometaši lovili svoje protivnike po cijeloj polovici terena. Minutu i pol prije kraja umaška je obrana napokon uspjela primiriti brze zadarske igrače i potrošiti cijelu minutu, nakon što je Čirjak šutem izvana smanjio na minimalnih 26:27. U posljednjem napadu Umažani su vrlo dobro izbjegavali ‘igru lovice’ zadarske obrane te nakon promašenog šuta domaćinima ostavili premalo vremena za kreaciju bilo kakvog napada i slavlje gostiju moglo je početi. U redovima Umaga najefikasniji je bio Tomislav Bošnjak s osam postignutih zgoditaka, a slijedio ga je povratnik u umaške redove Jakob Urh Poberaj, koji je postigao pet zgoditaka.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa