Predsjednik NK Karlovac: Pamić i Šprajcer pokušali sakrili tragove namještanja utakmica

0
Dr. Amirudin Talakić (Foto: Jutarnji list)
Dr. Amirudin Talakić (Foto: Jutarnji list)

Dr. Amirudin Talakić, čelni čovjek NK Karlovac, kluba koji više ništa ne može spasiti od propasti, otvorio je dušu novinaru Jutarnjeg lista i optužio aktualnog trenera Istre 1961, Igora Pamića, da je htio srušiti klub kako bi sakrio tragove kriminala, a otkrio je i zašto je NK Karlovac, dok mu je Pamić bio trener, redovito pobjeđivao kada su na kladionicama bili visoki koeficijenti

* Kada je pošlo po zlu u NK Karlovac?
- NK Karlovac je nerealna ambicija užeg kruga ljudi. Za Karlovac je u redu da bude stabilan drugoligaš, i to sam govorio još kao predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije. Onda su me protuzakonito smijenili, ali to je bio politički diktat, i na moje su mjesto doveli čovjeka koji je kao dio te mafijaške strukture završio u zatvoru (Neven Šprajcer, op. a.).

* Kakva je atmosfera među igračima?
- Doveo sam se u situaciju da razgovaram s igračima koji su se upleli u nečasne radnje. Mislim da su Igor Pamić, tada već bivši trener, i Neven Šprajcer, bivši tajnik kluba, htjeli srušiti klub kako bi se svi tragovi zatvorili. Ali, prije nego što sam ja došao u klub, sve ono za što ih sumnjiče već je policija bila izuzela.

* Kako se radilo u njihovo vrijeme, imate li nekih spoznaja o kriminalu?
- U Karlovcu se pričalo koji će biti rezultat utakmice, kada će Karlovac pobijediti, kakav je omjer na kladionicama itd. Kad god su ti omjeri bili visoki, Karlovac je uglavnom pobjeđivao – rekao je Talakić za Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa