Vitasović: Nećemo dozvoliti da Galižana ostane bez poštanskog ureda

0
Klaudio Vitasović, gradonačelnik Vodnjana (Foto: Paola Albertini)
Klaudio Vitasović, gradonačelnik Vodnjana (Foto: Paola Albertini)

„Grad Vodnjan će uložiti sve napore u skladu sa svojim mogućnostima kako bi poštanski ured u Galižani ostao otvoren. Nećemo dozvoliti da Galižana ostane bez postojećeg poštanskog ureda“, kazao nam je Klaudio Vitasović, gradonačelnik Vodnjana.

Naime, Hrvatske pošte planiraju zatvoriti 28 manjih pošanskih ureda, među njima i pet u Istri i to u Galižani, Pićnu, Karojbi, Momjanu i Banjolama.

Prošlog je tjedna u Gradu Vodnjanu održan sastanak s izvršnim direktorom Hrvatskih pošta Nikicom Magzanom. Na sastanku se, saznajemo, nije razgovaralo o zatvaranju poštanskih ureda nego o novom načinu poslovanja Hrvatskih pošta u skladu s trendovima poslovanja europskih kompanija koje se bave poštanskim uslugama. Izvršni direktor Hrvatskih pošta je tom prilikom naglasio da su te promjene nužne na razini Hrvatske, kako bi Hrvatske pošte spremne dočekale ulazak u EU, a time i europsku konkurenciju.

Sadašnji ured u Galižani otvoren je od ponedjeljka do petka dva sata u jutarnjim satima, a davanjem ureda u franšizu, kako je kazao Magzan, bit će otvoren cjelodnevno u sklopu već postojećih djelatnosti koje su u Galižani prisutne u blizini sadašnjeg ureda, što će svakako za građane biti puno kvalitetnija usluga. Dakle, manja mjesta ne ostaju bez poštanskih usluga, ali ih ubuduće neće nuditi Hrvatska pošta.

„Grad Vodnjan se slaže s potrebnim promjenama funkcioniranja Hrvatskih pošta i vjerujemo da će po okončanju natječaja kojeg je raspisala Hrvatska pošta biti zainteresiranih za ugovaranje franšize. U razgovoru nam je napomenuto da se postojeći djelatnici neće otpuštati nego će biti preraspoređeni unutar sustava dok će dostava pošte krajnjim korisnicima ostati nepromijenjena. Dogovoreno je da se po okončanju natječaja ponovno sastanemo te zajednički dogovorimo daljnje korake kako bi poštanski ured u Galižani ostao otvoren i na usluzi svim građanima Galižane“, naglasio je gradonačelnik Vitasović. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa