Bulić traži da se Radulovića vrati na posao, a direktora Vodovoda smijeni

0
Bruno Bulić, direktor SIK-a
Bruno Bulić, direktor SIK-a

„Većina u Gradskom vijeću Pule i dalje podržava nezakonitosti u pulskom Vodovodu“, smatra direktor Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić. Kako je rekao na tiskovnoj konferenciji 28. veljače u Puli, na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća, vladajuća većina podržala je uvođenje dodatne naknade za razvoj vodovodne mreže od 0,50 lipa po kubiku potrošene vode. 

„Gradska je vlast iskoristila trenutak jer je država smanjila PDV za vodu na 10 posto i umjesto da građani to rasterećenje osjete na smanjenim troškovima, gradska je vlast uvela novu naknadu kako bi se, prema riječima gradonačelnika, spriječili daljnji gubici Vodovoda“, rekao je Bulić, koji to smatra nedopustivim. Ističe kako odgovorni u Gradu i Vodovodu znaju da se time neće spriječiti gubici u Vodovodu te da se time samo želi u javnosti dati dojam da Grad brine o svojim poduzećima.

Bulić je upozorio da je upravo Miletić osobno pridonio gubitku Vodovoda jer je gubitak rezultat svjesno utvrđene nezakonito manje cijene u odnosu na propise. „Na to je upozoravao ovaj Sindikat, a za „nagradu“ njegov je sindikalni povjerenik Stanko Radulović u lipnju prošle godine dobio izvanredni otkaz“, istaknuo je Bulić i dodao kako Radulović i njegova obitelj preživljavaju isključivo zahvaljujući pomoći Sindikata jer Radulovića, unatoč odluci suda, još nisu vratili na njegovo radno mjesto referenta plana i analize, koje je u međuvremenu ukinuto.

Bulić je podsjetio na to da je Radulović upozoravao kako će utvrđena manja cijena proizvesti poduzeću gubitke od 1,9 milijuna kuna. „Ali tada je očito bilo važnije propagirati socijalnu brigu za građane i biti protiv poskupljenja vode te blatiti Sindikat, a kao posljedica svega toga, Vodovod sada doista i ima gubitak“, naglašava Bulić i dodaje kako uz Grad i Uprava Vodovoda podržava to „bezakonje“.

Osim uvođenja nove naknade za vodu, socijalno ugroženim osobama još nije omogućena zakonski manja cijena vode što, ističe Bulić, samo dokazuje da briga o socijalno ugroženim građanima nije prioritet Grada. Bulić, stoga, traži da se Radulovića vrati na posao, a direktora Vodovoda, Darka Višnjića smjeni jer je „nesposoban za njegovo vođenje“. O svemu je obavijestio i državno odvjetništvo i dodao da je već umoran od te trakavice. „Sindikat u Vodovodu mudro šuti, umjesto da podrži nezakonito otpuštenog građanina, a sve u dogovoru s direktorom“, napomenuo je.

Bulić je razočaran i u gradske vijećnike koji, kako kaže, samo dižu ruke te u pročelnika Erika Lukšića, a posebno u gradonačelnika Borisa Miletića koji ga stalno proziva zbog visine njegove plaće. „Ako stvarno misli da ja imam veću plaću i veća primanja od njega, onda ga pozivam da odemo kod javnog bilježnika, pa se zamijenimo“, rekao je i zaključio da mu je već dosta gradonačelnikove demagogije. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa