Jakovčić starim IDS-ovcima: Vrijeme je da svoja mjesta prepustite mlađima

0
Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a
Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a

„IDS počinje s pripremama za iduće lokalne izbore koji će se održati za nešto više od godinu dana. Međutim, želimo li temeljito, ozbiljno, kvalitetno i odgovorno pripremiti se za te izbore, moramo već sada početi s pripremama, prvenstveno u sredinama u kojima na prošlim izborima nismo dobro prošli, ali i u ostalim sredinama“, poručio je Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a u svečanom govoru u povodu 22. rođendana najveće istarske stranke.

No, Jakovčić je s govornice otvoreno poručio kako je u IDS-u došlo vrijeme za nove ljude. „Neki od nas trebaju polako početi razmišljati o tome da svoja mjesta počnu ustupati drugima. To je generacijski potrebno učiniti“, rekao je Jakovčić.       

U svom kratkom govoru Jakovčić je podsjetio da je IDS u 22 godine postojanja izgradio snažan regionalni, politički, ekonomski i kulturni identitet Istre, te da je danas Istra, zahvaljujući IDS-u, priznata i poznata u Europi.   

Darko Lorencin, Veljko Ostojić, Ivan Jakovčić i Eleonora Vlačić
Darko Lorencin, Veljko Ostojić, Ivan Jakovčić i Eleonora Vlačić

Predsjednik IDS-a se zahvalio osnivačima stranke i svim članovima koji su dali svoj doprinos u stvaranju i razvijanju IDS-a, posebno se zahvalio i Talijanskoj uniji s kojom stranka od prvog dana ima partnerski odnos, a onda se dotaknuo i aktualne hrvatske vlasti, u kojoj IDS aktivno sudjeluje. IDS-ov ministar Veljko Ostojić je bio među uzvanicima. „Očekujemo puno od Vlade RH. Premijeru Zoranu Milanoviću sam rekao: od tebe ne očekujemo puno, od tebe očekujemo sve! Jer od ove vlade IDS i Istra napokon imaju pravo očekivati sve“, kazao je Jakovčić.

Rođendan IDS-a, koji je osnovan 14. veljače 1990. godine, proslavljen je u porečkom hotelu Laguna Molindrio, a osim ministra Ostojića, na obljetnicu su došli doministar gospodarstva Darko Lorencin, IDS-ovi saborski zastupnici Damir Kajin, Giovanni Sponza i Valter Boljunčić, gradonačelnici Pule, Labina, Poreča, Novigrada i Buzeta, te kao gosti saborski zastupnik bošnjačke manjine Nedžad Hodžić, SDP-ovci Vedran Grubišić i Dino Kozlevac, te predstavnici istarskog HNS-a. Među gostima su bili i načelnici Sv. Nedelje i Medulina, u kojima su na vlasti nezavisne liste.    

Zbog odlaska na put u Bruxelles, gdje će predstavljati Istru na sjednici odbora regija, Jakovčić je nakon dva sata napustio skup, a prije odlaska je s Damirom Kajinom i IDS-ovim gradonačelnicima porezao rođendansku tortu. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa