HRVATSKA  SVJETSKA RAFFA VELESILA

Denis Peršić izabran za člana Izvršnog odbora Svjetske raffa konfederacije

0
Denis Peršić (foto: Milivoj Mijošek)
Denis Peršić (foto: Milivoj Mijošek)

Ako smo do sada imali dilemu, nakon Svjetskog prvenstva u Kemeru možemo bez lažne skromnosti s punim pravom konstatirati da je Hrvatska postala svjetska velesila i u raffa boćanju. Hrvatska, Slovenija, Argentina i San Marino jedine su četiri nacije koje su na SP u Kemeru osvojile zlatne medalje.

U kratkom razdoblju od 2022. godine i prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu za mlade u Rimu hrvatska reprezentacija je do sada osvojila ukupno 13 medalja na europskim i svjetskim raffa prvenstvima od čega 4 zlatne i 4 srebrne.

 

Kao šlag na tortu došla je prva zlatna seniorska raffa medalja koju je na SP u Kemeru osvojila Ana Juginović, najbolja i najtrofejnija hrvatska raffa reprezentativka apsolutno u muškoj i ženskoj kategoriji.  A tek joj je 20 godina!

Tijekom Svjetskog prvenstva u Kemeru veliko priznanje dobio je i Hrvatski boćarski savez. Na izbornom kongresu CBI (Svjetska raffa konfederacije) predsjedniku HBS-a Denisu Peršić  je ponovno izabran u Izvršni odbor te krovne svjetske organizacije za raffa specijalnost. Aktualni predsjednik Mutlu Turkmen (Turska) ponovno je  izabran za predsjednika za mandatno razdoblje od 2024.-2028. godine. (HBS)

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa