ODLAZAK LEGENDARNOG VRATARA

Iznenada preminula hrvatska nogometna legenda i bivši vratar Pazinke

0
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Tonči Gabrić, istaknuti hrvatski nogometaš i legendarni vratar, preminuo je u 63. godini života, ostavivši dubok trag u hrvatskom nogometu. U sezoni 1993/94. kada je Pazinka nastupala u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, Gabrić je stajao na njezinom golu. Tadašnjem pazinskom prvoligašu pridružio se nakon nastupa u Grčkoj za solunski PAOK, da bi naredne sezone nakon ispadanja Pazinke iz najelitnijeg nogometnog ranga ponovno stao na vrata Hajduka, gdje je proveo najveći dio svoje karijere, kao prva vratarska opcija.

 

Njegova karijera bila je obilježena nastupima za nekoliko klubova, uključujući Čelik iz Zenice, Rijeku, već spomenutu Pazinku i grčki PAOK, dok je najpoznatiji po svojim igrama za Hajduk Split. Gabrić je za Hajduk odigrao preko 100 utakmica i osvojio prestižnu nagradu ‘Hajdučko srce’ za sezonu 1996./1997. godine.

Svojim obranama, posebno tijekom Lige prvaka, doprinio je uspjesima Hajduka i ostao upamćen kao jedan od ključnih igrača tog vremena. Umirovio se 1999. godine, a njegovo mjesto na vratima Hajduka zauzeo je Stipe Pletikosa.

Iako je za reprezentaciju Hrvatske zabilježio samo devet nastupa tijekom sedam godina, Gabrić je bio dio ekipe na Euru 1996. godine. Za 'Vatrene' je debitirao 17. listopada 1990. godine u povijesnoj prvoj utakmici naše nacionalne reprezentacije protiv SAD-a, a većinu svoje reprezentativne karijere proveo je kao zamjena Draženu Ladiću. Gabrić će ostati zapamćen kao veliki sportaš i uzor mnogima u nogometnoj zajednici.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa