NOVI PORAZ ISTRE 1961 u VELIKOJ GORICI

Istrijanska pegula i na goričkom travnjaku. 'Zeleno-žuti' pali u posljednjim minutama

0
Majstorović pokušava proći između Heistera i Kadušića (foto: Luka Batelić / PIXSELL)
Majstorović pokušava proći između Heistera i Kadušića (foto: Luka Batelić / PIXSELL)

Gorički travnjak kao da je uklet za Istrinu momčad. Posljednjih nekoliko sezona bolju igru nisu uspjeli okruniti i konkretnim rezultatom pa je Gorica i u ovom susretu odnijela bodove u sam smiraj susreta. Trener Istre Paolo Tramezzani poslao je na teren gotovo očekivani sastav. Nedostajao je tek Salim Fago Lawal na krilu, koji je zbog ozljede susret promatrao s tribina u društvu kartoniranih Slavka Blagojevića i Stephanea Kellera

Gostujući nogometaši odlično su otvorili susret stvarajući pritisak na posljednju liniju domaće obrane. U 8. minuti Beyatt Lequery šalje loptu u for Mateu Lisici koji je stigao do domaćeg šesnaesterca te prizemnom loptu na petercu pronašao Giorgija Gaguu, koji međutim iz odlične šanse šalje loptu pored gola. Drugu odličnu priliku ‘zeleno-žuti’ su imali samo pet minuta kasnije kada je Advan Kadušić prebacio Goričinu obranu, a pokušaj loba Lisice ide preko gola. Domaćini su prvi puta zaprijetili u 27. minuti preko Kolara, no i on je neprecizan. Samo minutu kasnije pred Istrinim golom lijepo kombiniraju Kolar i Ndockyt a udarac potonjeg iz dobre prilike odlazi daleko od Majkićevih vratiju. Goričani su sredinom prvog dijela bili bolja momčad koja je stvarala više prilika, a nova je stigla u 35. minuti nakon ubačaja iz auta kada Ndockyt ostavlja petom za Kolara čiji udarac ide visoko preko gola. Mogla je Istra doći do vodstva na ulasku u sudačku nadoknadu prvog poluvremena kada Kadušić puca no gorička obrana blokira njegov udarac. Iz kornera Matej Vuk prizemno pronalazi Marcela Heistera koji se sapleo u odličnoj prilici, a u nastavku akcije Dario Marešić silovitim udarcem trese vratnicu.

U nastavku susreta ponovno ‘zeleno-žuti’ visoko napadaju, no domaćini su ti koji su ponovno stvarali šanse. U 61. minuti Ndockyt je lijepo okrenuo Iovua te u stopostotnu šansu izbacio Djua čiji udarac fantastično brani Lovro Majkić koji je ponovno odličan na odbijancu Štigleca. Deset minuta kasnije Beyatt  je lijepom minijaturom stvorio prostor za udarac no njegov pokušaj ide preko gola. Samo minutu kasnije najbolja šansa ‘zeleno-žutih’ na susretu. Beyatt je poslao fenomenalnu okomitu loptu za Lisicu, a njegov udarac odbija se od vratnice u polje u trenutku kada du svi već vidjeli loptu u mreži. Opasan je i Heister u 76. minuti, no njegov ubačaj iz opasne situacije čisti Maloča. U jeku bolje igre Istrine momčadi domaćini su stigli u vodstvo. Gagua je nepotrebno komplicirao i izgubio loptu, a Šlogar koji je ušao u nastavku se sjurio prema gostujućem kaznenom prostoru, jako pucao iskosa te pogodio Majkićevu mrežu za slavlje ne baš mnogobrojnih tribina goričkog stadiona.

Do kraja susreta tek nekoliko bezopasnih pokušaja gostujućih nogometaša, koje je obrana Gorice uspijevala neutralizirati.

Gorica - Istra 1961 1:0 (0:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa