PRVA RUKOMETNA LIGA - JUG

Rovinježi ubilježili prvu pobjedu sezone boljom igrom u nastavku

0
Nedjeljko Jurković (FOTO: Milivoj Mijošek)
Nedjeljko Jurković (FOTO: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Rovinja u četvrtom su kolu Prve rukometne lige - jug stigli do svoje prve pobjede u ovogodišnjem natjecanju. Na parketu dvorane Valbruna ‘stradala’ je momčad Ardiaeia iz Župe Dubrovačke, za koju je nastupio i dosad najbolji buzetski rukometaš Lorenzo Nežić, koji je sredinom drugoga dijela zbog crvenog kartona morao na preuranjeno tuširanje.  

U prvom dijelu igrao se brz rukomet s mnogo pogodaka (10:10 - 16’) gdje su gosti do kraja poluvremena stvoriti značajnu rezultatsku prednost (14:19 - 30’). Momci trenera Aljoše Sirotića u tom dijelu susreta nisu uspijevali pronaći načina kako zaustaviti Bašicu te Puticu koji je s devet postignutih pogodaka bio najbolji strijelac susreta.

 

U nastavku susreta rovinjski su rukometaši polako topili gostujuću prednost, da bi na polovici drugoga dijela nakon zgoditka Nedjeljka Jurkovića ii dostigli rezultat (24:24 - 44’), nakon serije od četiri uzastopna pogotka koju je okončao Mataija golom iz sedmerca za vodstvo domaćih. Susret je bio riješen u narednih pet minuta kada Rovinježi nisu posustajali u svojim napadima, a s druge strane dobrom obranom onemogućavali protivničke pokušaje (30:25 - 50’). Posljednjih desetak minuta rutinski su odradili za prvo slavlje na svom parketu ove sezone. U domaćim redovima najefikasniji je ponovno bio Filip Mataija sa sedam postignutih zgoditaka, dok je Nedjeljko Jurković zabilježio na svom kontu jedan gol manje.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa