PREMIJER RUKOMETNA LIGA

Porečani kući pjevajući iz doline Neretve

0
PONOVNO PRVI TOPNIK - Arman Ikanović (foto: Milivoj Mijošek)
PONOVNO PRVI TOPNIK - Arman Ikanović (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Poreča s teškog gostovanja u Metkoviću vraćaju se s dva jako bitna boda. Pobjedom nad Metković-Zalmo 21:20 (8:8) igrači Ilije Lovrinovića stigli su do trećeg ovosezonskog slavlja te se sada okreću novim utakmicama EHF Europskog kupa protiv London GD.

Utakmicu su bolje otvorili rukometaši Poreča pogodcima Nikole Ivankovića i Armana Ikanovića za 2:0 u četvrtoj minuti igre. Prvi gol su Metkovci zabili tek u sedmoj minuti pogotkom Josipa Čuture  za 1:2. Sljedeći gol za novo vodstvo Porečana zabio je Marko Bajan iz sedmerca tek u jedanaestoj minuti za vodstvo 3:1, što uz činjenicu da ni jedna ekipa nije vodila sa više od dva gola razlike puno govori o utakmici i kakva se teška rovovska bitka vodila na parketu.

S dva uzastopna pogotka Metković-Zalmo dolazi do izjednačenja u 13. minuti susreta, no Porečani uzvraćaju i sa svoja dva uzastopna gola i opet bježe na dva gola prednosti  (5:3). Na odmor se otišlo pri rezultatu 8:8,  koji je postavljen u 24. minuti, ali do kraja poluvremena izmjenjivali su se igrači jedne i druge momčadi sa tehničkim greškama i golmani sa obranama.

 

Drugo poluvrijeme bolje otvara domaćin zgodicima Patrika Pavičića i Mihaela Krešića za 10:8. U 37. minuti Filip Bonić postiže izjednačavajući gol za 12:12 i od tada se praktički igra gol za gol.

Od 51. minute i vodstva  rukometaša Metković-Zalma 18:17, do 57. minute Poreč serijom 3:0 okreće rezultat u svoju korist (20:18), tu prednost šutem iz sedmerca 11 sekundi prije kraja uspijeva smanjiti Dario Raguž za 21:20, ali više vremena nije bilo i u Metkoviću se zaorilo “A u Porečuuuu…”

Najbolji strijelac kod Poreča bio je Arman Ikanović sa osam pogodaka. Na vratima je Bruno Ćopić upisao 7 obrana uz 35% uspješnosti. Kod Metković-Zalmo-a istaknuo se vratar Ante Granić s 15 obrana i uspješnosti od 46%.

Statistika utakmice:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa