javili se danas

Ministarstvo tvrdi da su radovi na čišćenju obale u Ližnjanu i Šišanju dovršeni. Ceja na čekanju

0
Obala Ližnjana
Obala Ližnjana

Nakon što smo danas pisali o onečišćenju obale na jugu Istre, javili su se iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Oni tvrde da je kopneni dio kompletno saniran, te da fali samo čišćenje otoka Ceja.

"Vezano uz pitanje koje se odnosi na onečišćenje mora i obale u području općine Ližnjan i području Šišana, a do kojeg je došlo u studenom 2022. godine, obavještavamo vas da su radovi čišćenja morskog okoliša i obale u predmetnom području dovršeni.

 

Nastavno na to dodatno Vas obavještavamo da su po dovršetku radova na obje lokacije uspostavljene mjere stalnog monitoringa područja koje se provode kontinuirano i ciljem ranog uočavanja pojava eventualne re-emisije onečišćenja, uz napomenu kako do sada iste nisu uočene. Također, ističemo kako Županijski operativni centar Istarske županije još uvijek nije zaključio svoje djelovanje po pitanju nadzora predmetnog područja, odnosno i nadalje nastavlja pratiti stanje na terenu, a u slučaju potrebe poduzet će neophodne mjere reagiranja.

Vezano uz pitanje onečišćenja do kojeg je došlo na području otoka Ceje, obavještavamo Vas kako će, prema informacijama Županijskog operativnog centra Istarske županije, čišćenje predmetnog područja biti organizirano u najskorijem mogućem roku tijekom mjeseca listopada, odnosno čim to vremenske prilike budu omogućavale", poručuju iz Ministarstva.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa