Mini Vox Populi povodom Dječjeg tjedna

Najboljim projektom proglašen prijedlog sedmaša 'Opuštaona'

0

U velikoj vijećnici Grada Pazina gradonačelnica Suzana Jašić je u srijedu, zajedno sa suradnicima, ugostila učenike 6., 7. i 8. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin u sklopu aktivnosti Mini Vox Populi, koju povodom Dječjeg tjedna organizira Društvo "Naša djeca" Pazin. Ovogodišnji fokus bio je na razvoju socijalnih i građanskih kompetencija kroz aktivno sudjelovanje u procesu donošenja odluka, a moto aktivnosti, kao i uvijek ostaje isti - Ljubav djeci prije svega!

Uz obilazak prostora Gradske uprave, djeca su imala priliku upoznati se s radom upravnih odjela, stječući uvid u način na koji gradske službe odgovaraju na potrebe građana, dok je sam cilj ovog susreta bio potaknuti djecu na osmišljavanje projekata koji odražavaju njihove želje i potrebe te kroz aktivnosti razviti socijalne i građanske kompetencije.

 

U radnom dijelu susreta, učenici su bili podijeljeni u grupe, gdje su kreirali projektne prijedloge prilagođene specifičnim potrebama lokalne zajednice ili škole. Svaki projekt se isticao kreativnošću, javnom koristi i provedivošću u kratkom roku, a sve projekte su procjenjivali predstavnici prisutnih razreda koji su činili vijeće. Glasanje je stoga imalo poseban edukativni značaj jer su učenici ocjenjivali sve aspekte projekata svojih kolega, uključujući ideju, izvedivost i koristi za zajednicu.

Najboljim projektom proglašen je prijedlog sedmaša (7.a, 7.b i 7.c) "Opuštaona" – mali kutak za opuštanje u prizemlju škole opremljenog dvosjedom, policom za knjige i motivacijskim porukama, koji će biti uređen uz pomoć 500 eura iz gradskog proračuna. Osim pobjedničkog projekta, učenici su predstavili i druge inovativne prijedloge, među kojima su bili "Udoban kat" (projekt 6.a) za opremanje prvog i drugo kata škole kutkom za odmor, "Otvori, zatvori!" (projekt 7.d) za poboljšanje sanitarnih uvjeta, te "Park za 5" (projekt osmaša) za obnovu školskog parka.

Mini Vox Populi već tradicionalno razvija osjećaj odgovornosti i građanske svijesti kod mladih u Pazinu, omogućujući im da se aktivno uključe u oblikovanje zajednice u kojoj odrastaju, priopćeno je iz Grada Pazina.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa