TRI DANA ATRAKCIJA

SPORT FEST U POREČU Stižu Velimir Zajec i stručnjaci iz Cruyff instituta. Bit će i adrenalinskih bombi

0
Žatika kao pravi sportski hram
Žatika kao pravi sportski hram

Vrhunska konferencijska predavanja, sajam opreme te brojna natjecanja nudi Sport Fest, već tradicionalno priredba u Poreču, koje će se održati od 18. do 20. listopada u dvorani Žatika, najavili su voditelj i osnivač projekta Alan Balen i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Kako je istaknuo Balen, festival je podijeljen na  dječji dan u petak, natjecateljsku i fitness subotu, te nedjeljnu „aktivaciju posjetitelja“. U nizu zanimljivih predavanja ističu se ona gostiju s Johan Cruyff instituta iz Barcelone, koji obrazuje buduće lidere u upravljanju sportom. Održat će se i fitnes edukacije s vrhunskim stručnjacima.

 

U predavanjima i konferenciji, pak, sudjelovat će stručnjaci poput Dinamove legende i direktora tog kluba Velimira Zajeca, izvršnog dopredsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza i proslavljenog vaterpolista Perice Bukića, direktora Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. Silvija Njirića.

Sajamski dio s raznovrsnim izlagačima među kojima su sportski savezi, klubovi i proizvođači opreme ponudit će zanimljivosti za sve koji vole aktivan i zdrav život. Najavljeno je da će biti predstavljeni i trendovi u fitness opremi, prehrani, a savjete će dijeliti kondicijski treneri.

Loris Peršurić i Alan Balen

Održat će se i natjecanja u sljedećim disciplinama: Run Fest utrka (5 i 10 km), obaranje ruku, sport Fest Fit. Kao i svake godine, Sport Fest nudi i dodatni adrenalinski program, u kojem se izdvajaju Red Bull BMX akrobacije i Dunking Devils leteća zakucavanja, što bi moglo biti posebno zanimljivo događanje za djecu i obitelji.

Na kraju prvog dana, u petak, u 20 sati u sklopu zabavnog programa, održat će se predstava „'Ko je tu lud?“ s Goranom Grgićem, Lukom Juričićem i Dorom Fišter, uz besplatan ulaz.

„Ove godine imali smo jako puno sportskih manifestacija i natjecanja, državnih i međunarodnih, od juda, rukometa, hrvanja… Nedavno i biciklističku utrku Istra 300, ovaj vikend već slijedi Ironman, a predstoji nam Svjetsko prvenstvo u rukometu. Mislim da će se svi složiti da je Sport Festu mjesto upravo u Poreču. Ovo je idealna manifestacija za sve generacije“, poručio je porečki gradonačelnik Peršurić.

Organizatori podsjećaju kako će i ove godine, zahvaljujući podršci HEP-a, Valamara, Grada Poreča, njegove Turističke zajednice i one Istarske županije, te drugih sponzora, sav sadržaj, izuzev konferencije, biti besplatan.

Program i više informacija možete pronaći na web stranici Sport Festa.

 

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa