ministar butković danas u pulskoj zračnoj luci

Vojnić Žagar: Planiramo produljenje staze na 3.200 metara

0
Direktorica pulskog aerodrom Nina Vojnić Žagar (Snimio Milivoj Mijošek)
Direktorica pulskog aerodrom Nina Vojnić Žagar (Snimio Milivoj Mijošek)

Ministar Oleg Butković posjetio je danas pulsku zračnu luku povodom dovršetka sanacije i asfaltiranja stajanke za zrakoplove. 

Nakon što se zahvalila nadležnom Ministarsvu na potpori koju pruža Zračnoj luci Pula na osiguravanju sigurnosno-prometnih standarda kroz stavke u državnom proračunu, direktorica pulskog aerodroma Nina Vojnić Žagar obratila se novinarima.

 

Osim ministra i direktorice, događaj su obilježili i istarski župan Boris Miletić te pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

"Ove godine je za tu stavku osigurano 980.000 eura, što je bitno za postizanje konkurentnosti i sigurnosti u svakom smislu, da bismo mogli biti u korak s ostalim zračnim lukama i da bi Istra mogla biti destinacija kakva zaslužuje biti. U budućnosti imamo dosta projekata koje planiramo. Jedan od njih je produljenje uzletno-sletne staze da bi se postojeća produžila do 3.200 metara za zrakoplove za veće destinacije. Zaključno s rujnom je ostvareno 482.000 putnika. Ako usporedimo sa prošlom godinom, radi se o porastu od oko 20-tak posto. Radimo na tome da se produži postojeća sezona, što je i u skladu s nacionalnom turističkom strategijom. Što se tiče kadra, mi kao i svi mučimo muku s tim problemom. Otežano nam je zapošljavanje radnika iz trećih zemalja zbog specifičnosti radnih mjesta oko sigurnosnih parametara", kazala je Vojnić Žagar, dodajući da otpuštanja radnika neće biti.

Nakon obraćanja direktorice aerodroma, novinari su se obratili i ministru Butkoviću, koji nije želio davati izjave i odgovarati na pitanja, kazavši da je sve već rekao ranije prilikom posjete Komunallnoj palači, odnosno Gradu Puli. Tako je dobar dio novinara ostao bez izjave ministra i bez prilike da postavlja pitanja.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa