ima slučajno izgubljenih predmeta, ali i namjerno bačenih

Ovo je sve izvučeno iz mora u Marini Veruda

0

U Tehnomont marini Veruda okupila se jučer velika grupa zaljubljenika u more i provela 13. akciju čišćenja podmorja marine.

 

Suorganizator KPA Medulin odradio je odličan posao te su se uz njihove članove akciji odazvali i DPDSR Poreč, RK Ugor iz Vrsara, KPA Uljanik iz Pule, RK Meduza iz Pule, RSK Boškarin iz Pule, RSK Mladost iz Medulina, RK Centar iz Medulina, Eko More iz Medulina i DPA Rabac iz Rapca.

Ove godine ronilo se na ulazu u marinu sa morske strane – u zoni od nultog do sedmog mola. Uspješnoj akciji pridonijeli su mirno more i sunčano vrijeme, što je omogućilo bolju vidljivost. Podmorje je očišćeno od značajne količine otpada, među kojim se uvijek nađu slučajno izgubljeni predmeti, ali nažalost i dalje veliki broj staklenih boca i limenki. Ronioce su, kao i uvijek, podržali s kopnene strane djelatnici Tehnomont marine Veruda i gosti marine, prihvaćajući otpad iz mora na kopno.

Otpad je privremeno ostavljen na obali nasuprot recepciji marine kako bi se svim korisnicima marine i prolaznicima pružila prilika da direktno vide djelovanje ljudi na more, čime se dodatno osvješćuje potreba za većom pažnjom i brigom za okoliš u kojem živimo.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa