nastavlja se topla jesen, ali...

Istramet: Za kraj tjedna je sve izglednija jedna promjena

0
Ilustracija (foto: Milivoj Mijošek)
Ilustracija (foto: Milivoj Mijošek)

U idućim danima pratit će nas uobičajeno listopadsko vrijeme uz čestu izmjenu oblačnih i sunčanijih perioda, dok je slaba kiša moguća uglavnom u gorju, prognozira Istramet.

Temperature zraka bit će poprilično ujednačene, s dnevnim vrijednostima između 17° i 23 °C, dok će noći biti svježije s nešto nižim temperaturama.

Početak tjedna obilježit će relativno stabilno vrijeme, očekuje nas suho i djelomice sunčano. Puhat će raznolik vjetar. Jutarnje temperature će biti niže, osobito u unutrašnjosti Istre, ali će tijekom dana porasti do ugodnih 20°C, pružajući idealne uvjete za boravak na otvorenom.

 

Krajem tjedna, te naročito za vikend, sve je izglednija promjena vremena uz mjestimičnu kišu i pljuskove. Iako su lokalno moguće obilnije oborine prema trenutnim modelima, ekstremnih količina ne bi trebalo biti. Temperature zraka neće se značajnije mijenjati.

Zaključno, iako će se vrijeme mijenjati od sunčanih perioda do kišnih intervala, očekuje se da će temperature ostati u granicama ugodnih jesenskih vrijednosti, idealno za kraće izlete ili aktivnosti na otvorenom, s povremenom kišom koja će donijeti pravi jesenski ugođaj, piše Istramet. 

Prema njihovoj trodnevnoj prognozi, danas bi trebalo prevladavati oblačno vrijeme, ali već sutra i u srijedu najavljuje se znatno više sunca. 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa