BOĆANJE

Puljani love zaostatak za europskim prvacima za plasman na 'final four' Kupa Europe

0
Gracija Stjepčević (foto: Milivoj Mijošek)
Gracija Stjepčević (foto: Milivoj Mijošek)

Pred boćarima Pula je susret odluke što se ovosezonskih međunarodnih nastupa tiče. Uzvratni ogled četvrtfinala europskog Kupa prvaka, koji će u subotu, 12. listopada od 14 sati u svojoj boćarskoj dvorani na Verudi odigrati sa talijanskom BRB Ivreom, odlučiti će hoće li se Puležani drugi puta u svojoj povijesti plasirati na završni turnir koji će se i ove godine, treću godinu za redom, održati u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, 9. i 10. studenog.

Pulski boćari i sami znaju da ih u subotnjem uzvratu ne čeka ni malo laka zadaća, dvoboj sa boćarskim Real Madridom, najuspješnijim klubom Starog kontinenta svih vremena, aktualnim i sedmerostrukom europskim prvakom Ivreom koja je u prvom susretu četvrtfinala prije tri tjedana u gradiću Salassa nedaleko Torina slavila uvjerljivu pobjedu 20:6.

 

No, kako se u KEP-u poen-razlika iz dva susreta pojedine faze natjecanja ne uzima kao kriterij za plasman u sljedeću fazu izgledi pulske momčadi da se plasira u polufinale i dalje su barem polovični. Momčad se Verude naime u subotu mora ostvariti bilo kakvu pobjedu, najmanje minimalnu 14:12 da bi uopće izborila dodanu igru, svojevrsne boćarske penale kroz koje će se onda pokušati plasirati na Final Four.

S obzirom na to da je Pula unazad dvije godine odigrala već tri susreta sa Ivreom i u njima zabilježila sva tri poraza osvojivši pritom jednom osam i dva puta po šest poena, protiv tako kvalitetnog suparnika doći do 14 poena biti će pravi poduhvat, koji međutim nije i neostvariv. Protiv momčadi koja u svojim redovima ima takve svjetske klase kakve Luigi Grattapaglia, Daniele Grosso, Fabrizio Deregibus, Simone Nari ili Slovenac Anže Petrič (drugi Slovenac Aleš Borčnik je ozljeđen), Puležani će, od ove sezone pojačani dugogodišnjim istaknutim hrvatskih reprezentativcem Marinom Milićevićem, morati odigrati vrlo kvalitetno. U brzinskim disciplinama će Darijan Živolić, Gracija Stjepčević i Marino Milićević očito voditi veliku borbu sa Anžeom Petričem i Emanuelom Ferrerom, ali će domaćini za uspjeh sigurno morati konačno dobiti i koju igru u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug i precizno izbijanje u kojima su Talijani u dosadašnjim susretima ovih dvaju klubova dominirali. (IBS)

 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa