ODJECI VELIKE NOGOMETNE FEŠTE U BANJOLAMA

Cilj Kupa je bio da dovedemo jednog dobrog prvoligaša i to smo uspjeli

0
Dvoboj Ogiware i Miljanića prati trener Tomić (foto: Srećko Niketić / PIXSELL)
Dvoboj Ogiware i Miljanića prati trener Tomić (foto: Srećko Niketić / PIXSELL)

Predivno sunčano vrijeme, lijepa nogometna atmosfera i solidna partija na terenu mogli su zadovoljiti sve one koji su ovu srijedu odlučili provesti na Kup susretu u Banjolama. Domaći nogometaši nisu se obrukali protiv nadmoćnog protivnika, dapače na najbolji su mogući način prezentirali svoj klub, iako do velikog iznenađenja i prolaska protiv Dinama nisu stigli. Aktualni državni prvak očito je u velikoj krizi, a vidjelo se to i na Prematinki gdje osim početnih desetak minuta, ostatak susreta protekao je nedovoljnoj dominaciji ‘modrih’ koja bi pokazala kako između ova dva takmaca ipak postoji razmak od čak tri nogometna razreda. 

- Zadovoljan sam, ipak smo igrali protiv Dinama, najvećeg hrvatskog kluba. Pružili smo dobar otpor tijekom susreta iako smo lošije ušli u utakmicu i odmah na početku primili dva gola. Možemo reći da smo se nekako prepali i nismo se najbolje snašli. Imali smo šanse, došli nekoliko puta pred gol i na kraju zabili čak i pogodak, tako da sam jako zadovoljan i čestitam igračima. Cijeli cilj Kupa je bio da dovedemo u Banjole jednog dobrog prvoligaša i to smo i uspjeli, rekao je trener Banjola, Dragan Tomić.

 

Koliko gosti nisu bili sigurni u prolaz do posljednjih deset minuta susreta dovoljno govori činjenica kako je trener Dinama u igru poslao i reprezentativce Brunu Petkovića i Jospia Mišića, nakon što je na poluvremenu u igru ušao Arijan Ademi. Nogometaši Banjola bili su hrabri i bez respekta se suprotstavili momčadi koja ove sezone igra Ligu prvaka. 

- Zadovoljan sam rezultatom. Mislili smo da će biti puno gore s obzirom da smo igrali protiv najboljeg kluba u Hrvatskoj. Ispromovirali smo Banjole na najbolji mogući način i sada moramo samo nastaviti dalje u tom pravcu. U samoj pripremi i na početku nije bilo nikakve treme, više sreća što igramo s renomiranim protivnikom. To se događa jednom u životu i svi smo jedva čekali taj susret, rekao je Vice Miljanić.

Na kraju se ipak samo rezultat broji, iako će se o dojmu koji su ostavili banjolski nogometaši još neko vrijeme pričati među nogometnim kibicima na jugu Istre. 

- Došli smo po prolaz, to smo na kraju ispunili. Nije baš jednostavan teren, dobro smo ušli u utakmicu, prvih 20 minuta. Pokazali veliku želju i energiju, to smo okrunili s dva gola. Poslije smo malo stali, ali sve u svemu, došli smo po prolaz i to smo ostvarili, rekao je strijelac i asistent za Dinamo Sandro Kulenović nakon utakmice.
Što reći o Banjolama?
- Impresivna izvedba stvarno. U ovakvim utakmicama sve je moguće, na jednu se utakmicu igra. Nije baš bajan teren, dali su stvarno dobar otpor, ali bili smo kvalitetniji i to smo pokazali, zaključio je Kulenović.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa