KOŠARKA

Turnir u čast 'Čika Jože' dogurao do još jednog okruglog jubileja

0
S današnje konferencije za novinare (foto: KK Pula 1981)
S današnje konferencije za novinare (foto: KK Pula 1981)

U pulskom Domu sportova Mate Parlov danas je održana konferencija za medije Košarkaškog kluba Pula 1981, a sve povodom 20. izdanja Memorijalnog turnira Josip Joža Sever koji se igra u petak 27. i u subotu 28. rujna upravo na parketu legendarnog 'Doma Mladosti'.

- Svaki je memorijalni turnir u čast našeg trenera, voljenog Čika Jože, za nas poseban trenutak i više je od natjecanja i samog sportskog doživljaja. On je ostavio neizbrisiv trag u našem klubu i u našim srcima. Posvetio je život sportu i odgajanju sportaša, a njegova strast i nesebičnost u nama žive i danas. Drago nam je da klub i dalje potiče te vrijednosti i prenosi ih na buduće generacije, izjavio je uvodno dopredsjednik kluba Armando Ujčić.

 

Jubilarni 20. Memorijalni turnir Josip Joža Sever veliko je postignuće za ovaj klub, kako se danas moglo čuti. Istaknuto je i kako će im događaj dobro doći kao dobar uvod u početak nadolazeće sezone. Na turniru sudjeluju dvije ekipe iz višeg ranga, odnosno Prve muške lige, a to su Aleta Puntamika i Crikvenica, te Kraljevica i domaćin Pula 1981 kao predstavnici Druge muške lige Zapad.

Prvog dana na rasporedu su polufinala, a drugog finala, a kao uvertira za utakmice za konačni plasman na teren će u subotu ujutro istrčati i pulski pretkadeti, selekcija U-15, koji će snage odmjeriti s Pazinjanima.

- Velika nam je čast organizirati ovakav turnir. Jožu je bilo čast i poznavati, bio je posebno zahtjevan u radu. Ekipe koje nam dolaze bit će nam pravi test pred početak sezone u kojoj tražimo plasman u viši rang. Sastavili smo dobru ekipu koja će zasigurno konkurentski biti na nivou Druge lige Zapad i kvalifikacija za prva dva mjesta koja nas vode u viši rang. To je ujedno i glavni cilj koji smo si zadali, ustvrdio je pak danas član uprave ‘bijelo-plavih’, Sandro Nicević.

Konferenciji za novinare nazočio je i senior Mihael Škarica kojemu će ovo biti druga sezona u pulskom klubu. Nažalost, prvu će pamtiti po ozljedi prsta koja ga je s terena udaljila na čak dva mjeseca. 

- Vjerujemo da ćemo ove godine ispraviti sve greške od lani. Na turnir nam stižu dobre ekipe, a posebno ćemo s Kraljevicom odraditi jako važan trening pred sezonu koja nam kreće sredinom listopada. Puno treniramo, pripreme su krenule, a ekipa je lijepo posložena, izjavio je danas novinarima Škarica.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa