pišu španjolski mediji

SENZACIJA NA POMOLU: Gigantska Barcelona kupuje vratara iz Poreča?

0
Simon Sluga (Foto: FC Ludogorets)
Simon Sluga (Foto: FC Ludogorets)

Nakon što je tijekom vikenda španjolski nogometni velikan Barcelona ostala bez svog prvog vratara Marc-Andre ter Stegena zbog teške ozljede koju je zadobio krajem prvog poluvremena prilikom jedne intervencije u uvjerljivoj pobjedi protiv Villareala (5:1) te je iznesen van igrališta na nosilima, počelo se špekulirati o njegovoj zamjeni. Prema prvim informacijama, radi se o teškoj ozljedi koljena, točnije o puknuću tetive. Očekuje se da će biti izvan terena osam mjeseci, što znači da je za njega sezona završena. Prva zamjena za Ter Stegena je 25-godišnji Inaki Pena. Iako nije tako mlad, Pena ima jako malo iskustva u seniorskom nogometu te je od 93 nastupa čak njih 63 skupio za drugu momčad Barcelone u drugoj i trećoj španjolskoj ligi.

 

Gotovo je izvjesno da će stoga katalonski nogometni div posegnuti za alternativnim rješenjem. S obzirom da je prijelazni rok završen, u obzir dolaze samo vratari koji imaju slobodne papire, a među njima se spominje i ime jednog Istrijana.

Među nekoliko kandidata, neki španjolski mediji donose vijest kako je jedna od opcija koja se razmatra i Simon Sluga. Porečki vratar ima 31 godinu, te od 1. srpnja nema klub, nakon što je branio boje višestrukog bugarskog prvaka Ludogoretsa i mogao bi biti potencijalno pojačanje za katalonski klub. Njegova tržišna vrijednost iznosi 700 tisuća eura. 

Porečkog vratara dobre igre u Rijeci, pred sedam godina kada je ovaj klub bio i državni prvak, dovele su i do reprezentativnog dresa, nakon čega ga je kupio tadašnji engleski drugoligaš Luton Town. Nakon samo jedne sezone i pol preselio je u najbolji bugarski klub Ludogorets, gdje je, ovisno o treneru dobivao određenu minutažu. No ovoga ljeta, klub mu je dao do znanja kako ne računa na njega i porečki vratar dobio je slobodne papire.

- Moramo procijeniti različite opcije. Ne osjećamo pritisak. Vidjet ćemo kako će se događaji odvijati. Vidjet ćemo kakvu ćemo odluku donijeti, rekao je na današnjoj presici o mogućem novom vrataru Barcin trener Hansi Flick.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa