jesen u jakom ritmu

Šarolik vikend u Poreču: od Zagrebačkih solista do maratona biciklista

0
Zagrebački solisti
Zagrebački solisti

Nakon događajima bogatog proteklog vikenda, Poreč nastavlja u istom ritmu. U četvrtak i petak, 26. i 27. rujna, održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda, na kojoj će proizvode izložiti lokalni OPG-ovi. U petak će također, u povodu Svjetskog dana turizma, lokalni TZ sugrađanima i turistima pokloniti još jednu besplatnu šetnju kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“.  Mjesto susreta je Centar za posjetitelje "La mula de Parenzo". Potrebno je rezervirati mjesto. 

 

Istoga dana, u Eufrazijevoj bazilici, s početkom u 21 sat, održat će se koncert Zagrebačkih solista, najuglednijeg hrvatskog komornog ansambla. Ulaznice je moguće kupiti putem rezervacijskog sustava.

Od 27. rujna do 12. listopada sportska dvorana Finida ugostit će, pak, međunarodni turnir u hrvanju Valamar Cup.

U subotu, 28. rujna, u Poreč se vraća Istria300, i to po četvrti put, pod sloganom „Ride Your Limits“. Poreč se pretvara u centar svjetskog biciklizma. Start i cilj ovog cestovnog biciklističkog maratona, na kojem će ove godine nastupiti oko 3.000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, bit će u  Poreču. Ambiciozne sudionici vozit će impresivnim rutama, kroz najljepše istarske krajolike.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa