PREDSTAVLJEN OVOGODIŠNJI 'CRO RACE'

Luka Mišović: Trasa je takva da zadržimo neizvjesnost do posljednje etape i cilja

0
Luka Mišović, tehnički direktor utrke (foto: Sport-IT)
Luka Mišović, tehnički direktor utrke (foto: Sport-IT)

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race etablirala se kao najznačajniji sportski događaj koji kontinuirano svake godine kroz turizam i sport uspješno promovira Hrvatsku na globalnoj sceni. U svom devetom izdanju, CRO Race dovodi u Hrvatsku 20 biciklističkih timova s više od stotinu biciklista koji će se od 1. do 6. listopada natjecati u šest etapa, prelazeći gotovo tisuću kilometara diljem Lijepe Naše. Utrka će se uživo prenositi na HTV-u, a televizijski prijenos dodatno ide u čak 140 zemalja svijeta jer timovi dolaze iz brojnih država, od Australije do Europe. Ove godine, biciklisti će prvi put startati u Vodicama, dok će cilj, kao i uvijek, biti u Zagrebu.

Tijekom šest dana biciklisti će prijeći put od 916 kilometara boreći se za crvenu majicu najboljeg, a tehnički direktor utrke Puljanin Luka Mišović kazao je kako je trasa utrke dizajnirana upravo na taj način da se zadrži neizvjesnost do samoga kraja kako je uostalom i bilo u proteklih nekoliko izdanja.

- Spremni smo za deveto izdanje utrke. Trasa je takva da zadržimo neizvjesnost do posljednje etape i cilja koji će i ove godine biti ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Ove godine je broj 'WorldTour' timova, onih iz kategorije najboljih na svijetu povećan na šest, a težimo tome da se ta brojka i još dodatno poveća. Ipak, moramo ostaviti nešto i za sljedeću godinu i jubilarno deseto izdanje. No, dobri vozači dolaze i iz 'ProTeamova' koji se bore za osvajanje dovoljnog broja bodova kako bi dobili licencu za 'WorldTour', rekao je Mišović na današnjoj konferenciji za medije.

 

Utrka će se voziti sljedećim etapama: 1. Vodice – Sinj (162,5 km), 2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km), 3. Otočac – Opatija (154 km), 4. Krk – Labin (160,5 km), 5. Ozalj – Karlovac (167 km) i 6. Sveta Nedelja – Zagreb (157,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će u nedjelju 6. listopada oko 15 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu.

Ove godine organizatori s ponosom najavljuju sudjelovanje šest timova iz UCI WorldTeams kategorije: Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull – BORA – hansgrohe, Team dsm-firmenich PostNL, Team Jayco AlUla i UAE Team Emirates. Uz njih će se natjecati i osam klubova iz UCI ProTeams kategorije te šest UCI Continental timova, što jamči dinamičnu utrku i neizvjesnu borbu za pobjedu. Važnost ovog spektakularnog sportskog događaja i posvećenost kvaliteti potvrđuje i činjenica da je CRO Race uvršten u UCI-jev kalendar i poredak kvalifikacije 2.1.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa