PROMO

Padel zaljubljenici okupirat će Poreč početkom listopada

0

Padel Poreč Week početkom će listopada ugostiti ljubitelje ovog sporta. Klub Padel Poreč organizira 1. Memorijal „Luka Otočan“, humanitarni turnir u spomen na nedavno stradalog velikog ljubitelja ovog sporta, a samo dan iza toga kreće međunarodni turnir FIP Promotion Padel Poreč

Početak listopada u Poreču će obilježiti padel, sport koji je u cijelom svijetu u velikom usponu i duboke korijene uhvatio je u Istri. U sklopu Padel Poreč Week događanja, u gradu će se organizirati dva velika turnira.

Humanitarni turnir Memorijal Luka Otočan

Klub Padel Poreč 6. listopada organizira 1. Memorijal „Luka Otočan“, prvi padel turnir u čast velikog ljubitelja ovog sporta koji je nedavno stradao u prometnoj nesreći. Prihodi ovog humanitarnog turnira idu Lukinim roditeljima koji će ih proslijediti humanitarnoj udruzi po njihovom izboru.

Uz humanitarni karakter i sjećanje na Luku, turnir će imati i pravi natjecateljski karakter. Pobjednik osvaja pehar koji mora vratiti sljedeće godine. Pravo trajnog vlasništva nad peharom dobivaju igrači padela koji uspiju tri godine za redom osvojiti naslov najboljeg. Memorijal „Luka Otočan“ prvi je u nizu turnira koji će se organizirati u čast velikog zaljubljenika u ovaj atraktivni sport koji spaja elemente tenisa, squasha i badmintona. Klub poziva sve zainteresirane da se pridruže u promociji padela i sjećanju na nedavno stradalog Luku, a na turnir se možete prijaviti ovdje.

Elita padela u Poreču

Padel Poreč Week nastavlja se atraktivnim međunarodnim turnirom FIP Promotion Padel Poreč koji je pod organizacijom svjetske federacije padela. Rang natjecanja može se usporediti s ATP razinom u tenisu. Radi se o najvećem turniru ikad organiziranom u Istri koji će u grad dovesti vrhunske svjetske igrače. Ovo je ujedno i prvi put da će se jedan FIP turnir održati u Hrvatskoj.

FIP je krovna svjetska padel organizacija pod čijim vodstvom spada i Premier Padel Tour tako da se bodovi osvojeni na ovom turniru boduju za istu onu rang listu na kojoj se nalaze i svi ostali najbolji svjetski padelaši.

Rok za registraciju igrača je srijeda 25.9., a u ždrijebu turnira će biti 32 igrača, od čega 26 najbolje rangiranih direktno ulazi u natjecanje, organizatori imaju mogućnost dodijeliti dvije wild card pozivnice i četvero natjecatelja će svoj nastup izboriti kroz kvalifikacije u kojima će također biti 32 igrača.

Turnir kreće 7.10. s prvim kolom, dok su za nedjelju 10.10 planirana polufinala i finala u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni nagradni fond turnira je 5000 eura, a od poznatijih igrača nastup su već potvrdili Pier GIulio Farabbi, Youp De Kroon, Julian Prins, Victor Ortega Garcia i od naših igrača Arthur Vašarević i Dorian Vasung. Kod žena domaće snage predvode Karolina Kovač i Lea Jurković, dok su Britanke Abigail Tordoff i Lisa Rachel Phillips zasada najzvučnija imena u ženskom dijelu ždrijeba.

Registraciju je moguće obaviti putem ovog linka.

Padel klub Poreč poziva zainteresirane sponzore za sudjelovanje u organizaciji eventa koji će imati ogromnu medijsku pozornost u i izvan Hrvatske neka se jave na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa