PRVA ŽENSKA RUKOMETNA LIGA

Bolje Labinjanke u drugom dijelu prerano se 'ugasile'

0
JEDINA STOPOSTOTNA - Allsu Đuzel (foto: Marin Stepčić / ŽRK Rudar)
JEDINA STOPOSTOTNA - Allsu Đuzel (foto: Marin Stepčić / ŽRK Rudar)

Imale su labinske rukometašice utakmicu protiv Splićanki u ‘svojim rukama’ sve do deset minuta prije kraja kada su sa lošom završnicom ispustile bodove na parketu labinskog sportskog centra ‘Franko Mileta’ te nažalost propustile okruniti bolju igru koju su imale u drugom poluvremenu do tog trenutka.

Gošće iz Splita bile su dominantne tijekom cijelog prvog poluvremena. U 20. minuti imale su čak pet zgoditaka prednosti (13:8), kada je precizna s crte bila Marendić. No, u posljednjih deset minuta prvoga dijela Labudice su pritisnule malo u obrani te preko brzih protunapada smanjivali dotadašnji zaostatak. Na odmor odlaze sa samo jednim zgoditkom zaostatka nakon što je petnaest sekundi prije sirene u kontri uspješna bila Allsu Đuzel.

Nastavile su domaće rukometašice tamo gdje su stale prije odmora te ponovno preko Đuzel u 40. minuti stigle do prvog izjednačenja na utakmici (19:19), da bi potom Renee Posavac donijela i prvo vodstvo. U 48. minuti Jana Markulinčić je s krila pogodila za dva zgoditka prednosti (24:22) i Labinjanke kao da su se od tog trenutka ugasile. S pet uzastopnih zgoditaka Mihaljević i Rubić Splićanke su odjurile na prednost koju domaće rukometašice nisu uspjele nadoknaditi do kraja susreta. Kod rukometašica Rudara najefikasnija je bila Renee Posavac sa sedam postignutih zgoditaka uz deset obrana Ane Ugrin.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa