generacija '98/'99

Bivši učenici pulske OŠ Vidikovac okupili se nakon 25 godina

0

Nostalgija je osjećaj kad se prisjećamo nečega što nam je bilo drago iz prošlosti i što nam sada nedostaje. To može biti kao kad se sjetite omiljene igračke koju ste imali ili kad vam nedostaje neko mjesto gdje ste se igrali. Osjećate se pomalo tužno jer toga više nema, ali i sretno jer vam je to donijelo lijepe uspomene.

Nekad tu nostalgiju možete oživjeti, kao što su to napravili bivši učenici OŠ Vidikovac, generacija '98./' 99.

 

Nakon četvrt stoljeća, generacija '98./'99. Osnovne škole Vidikovac ponovno se okupila, kao da vrijeme nije prošlo. Susret je započeo ispred škole, gdje su se, uz prepoznavanje lica i tople zagrljaj dijelile uspomene iz školskih dana. Razdragani osmijesi i prepričavanje dogodovština iz školskih klupa obilježili su početak ovog emotivnog okupljanja.

Sva tri razreda generacije prošetali su kroz hodnike i učionice, oživljavajući uspomene. Vidjeli su stare radove iz školskog lista, koji su podsjetili na kreativnost i maštovitost koja je krasila generaciju.

Druženje je nastavljeno u centralnom dijelu škole, gdje se nekad održavala popularna Čajanka - ovaj put uz red pića, red torte i obilje smijeha.

Posebno su ih obradovali učitelji koji su podijelili te nezaboravne godine s njima: učiteljica razredne nastave Mladenka Milović, prof. glazbene kulture Zoran Gardašević, prof. tehničke kulture Mate Perković i prof. geografije Branka Jurišić. Njihova prisutnost učinila je susret još posebnijim, a prisjetili su se i onih koji nisu mogli biti s njima ili su nažalost, pokojni. 

Zahvale idu organizatorima Ivani Bolković i Kristijanu Modrušanu, kao i ravnateljici OŠ Vidikovac Ani Bačić, bez kojih ovaj nezaboravni susret ne bi bio moguć.

Nakon druženja u školi, večer je nastavljena u restoranu Volaria, gdje su razgovori, smijeh i prisjećanja potrajali do dugo u noć.

Prisjetiti se svega što su zajedno prošli, podijeliti osmijehe i još jednom zagrliti prijatelje iz djetinjstva – to su trenuci koji će zauvijek ostati urezani u srcima svih prisutnih. Okupljanje je bilo prilika koja se ne propušta, a sada kad su se ponovno povezali, svi se raduju budućim susretima.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa