u pitanju je velik novac

Grad Pula prodaje dvije atraktivne parcele. Evo koje su cijene i tko su kupci

0
Ilustracija (foto: Saša Miljević/Pixsell)
Ilustracija (foto: Saša Miljević/Pixsell)

Na sjednici pulskog Gradskog vijeća zakazanoj za 12. rujna naći će se i dvije prodaje gradskog zemljišta, i to vrlo atraktivnih parcela.

 

Jedna od njih se nalazi na Vallelungi, a druga uz samu zaobilaznicu.

Zemljište na Vallelungi je parcela 1446/411 k.o. Pula površine 1.785 kvadrata. Ono će se prodati, ako to amenuje vijeće, Dinu Zgrabliću iz Pule za 446.314 eura. On je bio najpovoljniji i, čini se, jedini ponuditelj, s obzirom da se zemljište prodaje po početnoj cijeni. 

Zemljište uz zaobilaznicu je 1925/1 k.o. Pula površine 6.883 četvorna metra. Ono se prodaje tvrtki NS Agro Trade iz Viškova pored Rijeke, također po početnoj cijeni, koja u ovom slučaju iznosi 1.184.000 eura. 

Zemljište se nalazi u blizini Pula City Malla, odnosno točno preko puta bistroa Sydney i trgovine za kućne ljubimce HOP. 

Na vijeću će se naći i dva zaključka o suglasnosti na zaključenje ugovora o gradnji komunalne infrastrukture, koji se odnose na pristupne puteve za projekte Pula Istok i Jurišić. 

Podsjetimo, Jurišić je projekt izgradnje stanova na Busoleru, kojem na nedavnoj sjednici Vijeća dozvola za gradnju pristupnog puta nije prošla, i to iz potpuno nejasnih razloga. 

Tada se govorilo i o kapitalnom projektu Pula Istok, koji na Valmadama predviđa oko 400 stanova, ali za taj projekt pristupni put do sada iz nekog razloga nije ni bio na sjednici.

Autor

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa