mladen kešer, kandidat za predsjednika sdp-a

'Peđa Grbin je pretvorio SDP u osobni OPG'

0
Mladen Kešer (Foto: Facebook)
Mladen Kešer (Foto: Facebook)

Mladen Kešer, kandidat za predsjednika SDP-a, posjetio je Istarsku županiju i održao niz razgovora s predsjednicima općinskih i gradskih organizacija SDP-a. Tijekom susreta istaknuto je da SDP Istre ima povijesnu misiju preuzeti upravljanje nad Istarskom županijom, uključujući i grad Pulu. Kešer je naglasio važnost konsolidacije stranke odmah nakon preuzimanja funkcije predsjednika, s ciljem da u roku od mjesec dana SDP izađe s kandidatima za lokalne dužnosti poput načelnika općina, gradonačelnika i župana.

Odlučan je, veli, da stranku oslobodi dosadašnjih političkih kalkulacija te je naglasio da je potrebnno hitno prestati posredovati između SDP-a Istre i IDS-a, u čemu je, smatra, središnjica stranke predugo bila uključena.

 

“Istarski SDP prečesto je bio žrtva nacionalne politike koju su provodili bivši predsjednici SDP-a. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost u svim jedinicama lokalne samouprave gdje za to postoje uvjeti”, izjavio je Kešer. Dodao je i da se posebno veseli nadolazećim lokalnim izborima te da je uvjeren da će, zajedno s Kvarnerom, Istra postati “preplavljena bojom ljubavi”. Kešer se također osvrnuo na ključne ciljeve svog programa, među kojima su ekonomski rast i razvoj, socijalna pravda i jednakost, održivi razvoj, zaštita okoliša, vladavina prava te vanjska politika. “Moramo staviti čovjeka na prvo mjesto, a SDP mora preuzeti odgovornost , istaknuo je.

U vezi trenutnog stanja u stranci, Kešer je kritizirao aktualnog predsjednika Peđu Grbina, optužujući ga da je članovima stranke onemogućio slobodnu komunikaciju s članstvom, te da je stranku pretvorio u osobni “OPG”. Pozvao je sve članice i članove da 14. rujna izađu na izbore i daju mu povjerenje kako bi SDP izašao iz petnaestogodišnje oporbe i preuzeo odgovornost za budućnost Hrvatske.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa